Show Jana Krause – 9. 10. 2019
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.10.2019

V dalším dílu Show Jana Krause se představí hudebníci Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup, moderátorka Jasmina Alagič a režisérka Daria Kashcheeva. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 9. října ve 21.35 hod. na Primě.


Trochu netradičně usednou do červené pohovky k neformálnímu rozhovoru s Janem Krausem hned tři významní hosté najednou – Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup. Ti se sešli ve společném projektu, který by měl být nejen připomínkou třiceti let od pádu komunismu a česko-slovenské vzájemnosti, ale především návratem k legendárnímu albu V penziónu Svět tvůrčí dvojice Hapka & Horáček, jež vyšlo v roce 1988. Toto exkluzivní pěvecké trio vyráží na turné s podtitulem Šansóny a iné piesne, v jehož rámci navštíví celkem 38 míst v Česku a na Slovensku. „Pro mě osobně je to dárek ke třiceti letům od sametové revoluce,“ říká Michael Kocáb, který se těší z toho, že má možnost strávit celý podzim na Slovensku. „Je to takový mix písniček z alba V penziónu Svět, ale také mých a Ondřejových písniček,“ dodává slovenský zpěvák, zatímco Jan Kraus se rozhodne otočit trochu role a zodpovědět svým hostům otázky, které by zajímaly je. Kupříkladu Richard Müller je zvědavý, kolik peněz má jeho hostitel za pořad s tím, že si je jistý, že Kraus vydělává víc než on. „Je to neuvěřitelný, ale já opravdu nevím, jaký mám honorář,“ reaguje na moderátorovu poznámku, že neví, s čím to má srovnávat. „Jednou za čas dostanu nějaké peníze, zeptám se, za jaké to je období, a dostanu odpověď. Ale nevím, za kolik kde vystupuju.“ To Jan Kraus má zřejmě lepší přehled, a tak se nakonec přeci jen dozvíme, zda je to víc, nebo míň. Ondřeje Soukupa také zajímá Krausovou soukromí, ale z hlediska rodinných a partnerských vztahů, a tak i jemu se dostane náležitého vysvětlení, jak to s těmi výměnami bylo. „Já jsem se o všechny své ženy taky pěkně staral, ale ony mi vždycky vyčítaly, že jsem vůbec nebyl doma,“ podotýká ze své zkušenosti hudební skladatel. „A já na to doplácím nejvíc, protože jsem mu byl na všech svatbách za svědka,“ vstupuje do toho Michael Kocáb. „Jak já teď jako syn faráře vypadám?“ „To já jsem nebyl nikdy vyměněn,“ doplňuje různé více či méně dramatické životní příběhy přítomných pánů Richard Müller. „Já jsem byl jen jednou svatebně oddán a to ostatní potom už bylo takové milé.“ A na peníze dnes večer dojde ještě jednou, to když si pánové budou vyměňovat své zkušenosti s tím, jak byli nebo nebyli oškubáni.


Dalším hostem bude půvabná slovenská moderátorka a čerstvá maminka Jasmina Alagič, jejímž manželem a otcem jejich společného syna Sanela je neméně známý slovenský rapper Rytmus. Hned v úvodu Jasmina s úsměvem potvrzuje teorii Jana Krause o tom, že ženy znají své muže lépe než oni sami sebe. „Možná, že je pro něj jednodušší, když za něj někdo přemýšlí,“ domnívá se. „Ale spíš v takových maličkostech, jako co budeš jíst, on neví, vy tušíte, na co má chuť.“ Ač už dva měsíce maminkou, tvář svého syna Jasmina dosud neodhalila, přestože je jinak na sociálních sítích stále velmi aktivní a má sledovanost téměř 400 tisíc lidí. „Můj syn není mé marketingové dítě,“ říká významná slovenská influencerka. „Každý den se velice mění. Po dvou měsících mám doma úplně jiného člověka, než koho jsem porodila. Ze začátku vypadal dost zvláštně, a navíc ještě mi to celé nebylo až tak blízké. Na jeho tvář jsem si musela zvykat. Bude to znít hrozně, ale on byl skoro jako takové zvířátko. Trochu mi připomínal opičku, navíc byl strašně chlupatý. Ale už je to dobré, už dorostl, už má i takové ty velké oči, je plnější, reaguje, směje se. Zato Patrik byl od začátku velmi nadšený, což mě uklidňovalo, a já jsem se k němu mohla pomalu přidat na naší cestě ke štěstí.“ Jméno Sanel, které pro syna vybrali, je prý balkánského původu a Jasmině se vždy moc líbilo, a proto odjakživa věděla, že chce, aby se její syn jmenoval právě takto. Se svým životním partnerem a manželem – Patrikem Vrbovským alias Rytmusem – je podle svých slov také velice spokojená, nic by neměnila, ale kdyby bylo třeba je připravena dát mu ty správné „souřadnice“.


Na závěr pyšně přivítáme mladou režisérku a studentku pražské FAMU Dariu Kashcheevu, která letos získala za svůj animovaný film Dcera prestižní ocenění americké Akademie filmového umění a věd zvané studentský Oscar, které převezme 17. října v Los Angeles. „Námět jsem napsala já a psala jsem ho už před čtyřmi lety pro přijímací zkoušky na FAMU,“ vypráví začínající ruská filmařka narozená v Tádžikistánu. „Na konci druhého ročníku, když jsem začínala přemýšlet o svém bakalářském filmu, jsem došla k závěru, že ten námět ve mně stále žije a že na něm chci dále pracovat. Na scénáři se mnou spolupracoval můj manžel Alexander, který studuje na FAMU střih. A se scénářem nám také hodně pomáhali pedagogové.“ S manželem se prý poznali v divadle v Moskvě a věhlasnou pražskou filmovou školu už přijeli manželé studovat společně. „Můj manžel se dostal na střih hned napoprvé, já jsem se na animaci dostala až napodruhé,“ dodává umělkyně, která ve svých filmech pracuje s loutkovou animací. „Nejdříve se vyrobí loutky a kulisy. Ty jsou ze dřeva, kovu a kašírovaného papíru pomalovaného akrylem. A pak se animuje, pěkně okénko po okénku,“ popisuje zdlouhavý a na trpělivost velice náročný postup své animátorské práce. Jak reagovala na zprávu, že získala Oscara? Jaký program ji čeká v Los Angeles? Proč si vybrala zrovna téma vztahu dětí a rodičů? To a mnohem více se dozvíte v dalším dílu oblíbeného pořadu Show Jana Krause ve středu večer na Primě!


Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 9. října ve 21.35 hod. na Primě. Bavte se premiérově!


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27506/show-jana-krause-9-10-2019/