Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 05:24:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Premiéra Bez vědomí na HBO a HBO GO bude 17. listopadu

  Autor: HBO Europe , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 22.10.2019


Bez vědomí je šestidílná špionážní minisérie odehrávající se v totalitním Československu v předvečer revolučních událostí roku 1989. Sovětské impérium ve východní Evropě znatelně slábne. Demokratizační změny v Maďarsku a Polsku už odstartovaly, a i v NDR to začíná vřít. Manželé Marie a Viktor věří, že něco se brzy musí konečně stát i v Praze. Proto se po dvanácti letech rozhodnou vrátit z londýnského exilu domů.


Záhy se bohužel ukazuje, že Československo jejich domovem už dávno není. Viktor za dramatických okolností zmizí a Marie najednou stojí před největší výzvou svého života. Jestli chce svého manžela najít, bude muset vstoupit do tajemného příšeří zpravodajských služeb. Neviditelného světa, o kterém neví vůbec nic, zatímco on o ní ví všechno. Bez vědomí je však nejen příběhem o hledání zmizelého, ale v širším smyslu také o hledání pravdy. Té pravdy, která má společně s láskou už brzy zvítězit nad lží a nenávistí. Jenže o pravdě se také říká, že bolí…


O seriálu

Bez vědomí je scenáristickým debutem Ondřeje Gabriela, druhým televizním počinem režiséra Ivana Zachariáše (Pustina) a šestou seriálovou prací kreativní producentky Terezy Polachové (Hořící keř, Terapie, Až po uši, Mamon, Pustina). V hlavní roli se představí Tatiana Pauhofová. Její postava Marie Skálová je obyčejná žena, zprvu možná lehce naivní houslistka, tak trochu rozmazlená dcera významného disidenta, kterou okolnosti donutí opožděně dospět. Viktor (Martin Myšička) je i po dvanácti letech manželství pořád láskou jejího života a Marie si neumí představit, že by o něj přišla. Když se to tak nečekaně stane, probudí to v ní rozhodnost, o níž dosud netušila, že ji v sobě vůbec má.

Spojencem je Marii její starší sestra Hanka (Lenka Vlasáková) a také pracovník britské ambasády a Viktorův přítel, Čechoangličan Gerald Lloyd (David Nykl). Je tu však také záhadná Susanne Clayton (Hattie Morahan) a samozřejmě komunistická Státní bezpečnost. Tu zastupují stárnoucí, životem těžce zkoušený plukovník Vlach (Jan Vlasák) a jeho podřízený a přítel, bývalý kriminalista Berg (Martin Hofmann). A v neposlední řadě chytrá sekretářka Miluška (Kristýna Podzimková). A možná i někdo další. Někdo, o kom se nemluví…

První dvě epizody seriálu Bez vědomí byly uvedeny na mezinárodních filmových festivalech v Karlových Varech a v Torontu, kde se setkaly s velmi příznivým ohlasem. V Karlových Varech se šestidílné špionážní drama Bez vědomí v diváckém hodnocení dočkalo průměrné známky 1,28 (na ose 1 = nejlepší a 5 = nejhorší). Na torontské přehlídce Bez vědomí běželo v rámci sekce Primetime, kam se z konkurence čtyř set nových televizních seriálů z celého světa probojovalo pouhých šest projektů. Tvorba HBO Europe se v Torontu objevuje pravidelně: festival do programu v minulých letech zařadil i ceněnou minisérii Pustina či prestižními cenami ověnčený Hořící keř. Bez vědomí také získalo čestné uznání mezinárodní poroty festivalu Serial Killer v Brně.

Na HBO GO bude minisérie uvedena vůbec poprvé v historii české produkce HBO všech šest epizod najednou.


HBO Europe

V Evropě poskytuje HBO obsah prostřednictvím pěti různých služeb a pokrývá území dvaceti jednoho státu. Ve Skandinávii to je služba The Home of Series nabízející prémiové předplatné Video on Demand (SVOD) buď přímo, nebo prostřednictvím partnerských operátorů ve Švédsku, Norsku, Finsku a Dánsku. Španělské HBO España je dostupné předplatitelům jako služba SVOD napřímo, či prostřednictvím exkluzivního partnerství s Vodafone Spain, a to buď streamovací službou Vodafone TV, nebo na počítačích, smartphonech a tabletech.

Ve střední Evropě mohou zákazníci sledovat HBO napřímo, nebo prostřednictvím partnerských operátorů v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rumunsku, Bulharsku, Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku, Černé Hoře, Makedonii a Bosně a Hercegovině. V baltských zemích je obsah HBO dostupný díky exkluzivnímu partnerovi Telia v Estonsku, Litvě a Lotyšsku. Nejnověji, konkrétně v únoru 2019, bylo uvedeno HBO Portugal, a to napřímo jako služba SVOD, nebo prostřednictvím exkluzivního partnerství s Vodafone Portugal.

HBO Europe produkuje původní tvorbu ve střední Evropě od roku 2010, ve Skandinávii a Španělsku zahájila její výrobu v roce 2016. Mezi nejnovější počiny v těchto teritoriích patří projekty: Zpřítomnělí (Norsko), Patria (Španělsko), Bez vědomí (Česká republika), El Pionero (Španělsko), Beartown (Švédsko), 30 Coins (Španělsko), Gösta (Švédsko), Foodie Love (Španělsko), Whatever (Španělsko), Wataha III (Polsko) a Umbre III (Rumunsko).


Pavla Brožková, PR HBO Europe, 21. 10. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.10.2019 • Amsterdamský maraton na Eurosportu
17.10.2019 • Regionalnitelevize.cz zařadí nový Magazín ze světa byznysu
16.10.2019 • Děti na prodej: třídílný dokument o muži, který prodal stovky dětí, na TLC
14.10.2019 • Dva týdny plné dokumentární zábavy s Prima ZOOM
11.10.2019 • Il Lombardia – pátý a poslední Monument roku
08.10.2019 • Nevěstky III: Emancipace, intriky a napětí na televizní stanici Epic Drama

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist