CRA a MPO vyrazily informovat o přechodu na DVB-T2 do regionů
Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 02.11.2019
Jak se co nejlépe připravit na přechod na nový televizní standard pozemního vysílání DVB-T2, kdy přesně nastane v jednotlivých částech regionů, co to pro jejich obyvatele znamená nebo na co si dát pozor – o tom informují přímo v regionech zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu ČR (MPO) a Českých Radiokomunikací (CRA).


Road show odstartovala 30. října v Českých Budějovicích, zúčastnili se i zástupci Svazu měst a obcí a také představitelé měst a obcí v daném regionu. Do konce roku ještě přijdou na řadu Liberec, Plzeň a Hradec Králové.

Pozemní vysílání „přes anténu“ využívá zhruba 60 % českých domácností, jako jediné umožňuje bezplatný příjem všech hlavních českých programů a jeho diváky v Česku, kteří nechytají TV signál z vysílačů Cukrák nebo Žižkov, čeká přechod v roce 2020.

Informace o tom, zda je jejich televize připravena, mohou získat na webových stránkách www.dvbt2overeno.cz, mohou využít také webové stránky MPO www.televizezadarmo.cz a nebo informační TV kanál CRA „Nalaďte se na DVB-T2“, který vysílá v Regionální síti 8.

„Zdrojů, kde si lidé mohou najít informace o přechodu na DVB-T2, je poměrně dost. Je ovšem v naší lidské povaze nechávat vše až na poslední chvíli. A proto věříme, že nejlépe na blížící se přechod upozorní aktivita přímo v naší blízkosti, a právě proto jsme vyjeli na roadshow“ vysvětluje generální ředitel CRA Vít Vážan, proč se road show připravuje. „V každém regionu jsou určitá specifika, která chceme na místě objasnit. Prozatím jsme komunikovali především základní informace, které se týkají všech, nyní přecházíme k detailům – například v každém regionu je jiný souběh přechodových a finálních sítí a podobně,“ doplňuje Vít Vážan.

Detailnější informace, určené především pro odbornější veřejnost, zazní také na konferenci Innovation Day, která se bude konat 12. listopadu 2019 v Praze.

CRA rovněž spouštějí zákaznickou linku určenou výhradně pro televizní diváky a přechod na DVB-T2. Linka na telefonním čísle 800 929 929 bude dostupná každý pracovní den od 8:00 – do 20:00. CRA také navázaly užší spolupráci s firmou Datart, jejichž linka na čísle 225 991 000 bude řešit technické dotazy týkající se přijímačů.


České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Petra Miterová, Tisková mluvčí, Neopublic Porter Novelli
Anna Tůmová, Manažerka marketingu a komunikace, České Radiokomunikace


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27583/cra-a-mpo-vyrazily-informovat-o-prechodu-na-dvb-t2-do-regionu/