Nový piktogram upozorní diváky na blížící se přeladění na DVB-T2
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 02.11.2019
Od pátku 1. listopadu upozorňuje Česká televize své diváky v Praze a středních Čechách na blížící se přechod na moderní vysílací standard DVB-T2 formou piktogramu, který se objevuje v pravém horním rohu obrazovky. Vysílače Žižkov a Cukrák přejdou na DVB-T2 už 27. listopadu. Přechodová síť DVB-T2, ve které vysílá Česká televize v HD, byla spuštěna již v první polovině roku 2018.


Česká televize zahájila informační kampaň k přechodu na DVB-T2 už v loňském roce. Nyní k intenzivní spotové kampani přidává ještě piktogram, který se bude od dnešního dne objevovat na všech jejích kanálech, a to u těch televizorů, které přijímají pozemní vysílání DVB-T z vysílačů Žižkov a Cukrák. Tyto vysílače totiž jako první v České republice přeladí na moderní standard DVB-T2 a odstartují tak proces, který do poloviny příštího roku postupně zasáhne i všechny ostatní regiony.

Piktogram, který znázorňuje vysílač s vykřičníkem, by měl diváky v Praze a středních Čechách upozornit na to, že se jich přeladění na moderní signál DVB-T2 bude již brzy týkat.

V novém standardu vysílá Česká televize všechny své programy už nyní, a to dokonce ve vysokém rozlišení. Diváci tak mohou v celé České republice na DVB-T2 přejít už dnes. Těm, kteří mají k přeladění dotazy, nabízí Česká televize informační servis na svých webových stránkách www.digict.cz nebo na telefonu 2 6113 6113.

K přechodu na nový vysílací standard dochází na základě rozhodnutí vlády a mezinárodních dohod. Česká televize a všechny ostatní tuzemské televize musí proto postupně přeladit své stávající pozemní vysílání ve standardu DVB-T a dále vysílat jen v novém standardu DVB-T2. Tato změna se tedy týká všech uživatelů, kteří přijímají televizní signál pomocí klasické pokojové nebo venkovní antény, případně společné televizní antény a dosud na modernější formát nepřeladili.

Další informace k harmonogramu přechodu na DVB-T2 naleznete zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10000000381-preladte-s-nami-na-dvb-t2/219254002160001/12358-harmonogram-vypinani/

Informační spot je ke stažení dostupný na tomto odkazu: https://we.tl/t-3by6rxA7gW


Tiskové oddělení České televize, 1. 11. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27584/novy-piktogram-upozorni-divaky-na-blizici-se-preladeni-na-dvb-t2/