M7 Group zruší satelitní platformu Diveo
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 02.11.2019
Ke dni 30. 11. 2019 ukončí mediální skupina M7 Group činnost své televizní platformy Diveo pro přímý příjem ze satelitního systému Astra 1 z orbitální pozice 19,2° východně, a s tím spojené služby. I přes inovativní, skvělý produkt pro koncového zákazníka za velmi nízkou cenu se platformě Diveo nepodařilo splnit očekávání a růst, jako v kabelových sítích a v platformě IPTV, uvedla skupina M7 Group ve svém prohlášení. Skupina M7 Group lituje tohoto kroku a již informovala koncové zákazníky a obchodní partnery platformy.


Společnost ujistila, že zavedenou službu B2B to nepostihne. "M7 Group pokračuje beze změny v Německu ve své úspěšné obchodní činnosti B2B pro kabelové a IPTV trhy a nadále je pevně přesvědčena o vysokém potenciálu pro placenou televizi. V tomto roce tak mohla dále upevnit a rozšířit pozici na trhu jako předního poskytovatele televizního obsahu a s tím spojených služeb pro provozovatele kabelových a IPTV sítí v Německu a v sousedních zemích Rakousku a Švýcarsku."

Platforma Diveo zahájila provoz v únoru 2018 jako hybridní nabídka a spojila stanice s vysokým rozlišením na satelitu s dalšími stanicemi a funkcemi, které se prostřednictvím internetu dostaly na obrazovku diváka. Skupina M7 Group nikdy neposkytla informace o počtu klientů platformy. Ukončení činnosti platformy Diveo by mohlo souviset s převzetím M7 Group francouzským televizním provozovatelem Canal+. Dceřinná společnost mediálního koncernu Vivendi se možná bude chtít rozloučit s nerentabilními oblastmi podnikání.

Satelitní verze DVB-T2 platformy Freenet TV, která zahájila vysílání v březnu 2018, je nyní už jen jedinou konkurencí pro HD+, platformu HD na družicích Astra 1 satelitního provozovatele SES. Pro HD+ ukončení platformy Diveo "není skutečně překvapivé", uvedl pro server Infosat/InfoDigital pan Timo Schneckenburger, ředitel marketingu a prodeje HD Plus. "Nakonec je HD+ již deset let na trhu. Jako průkopník, lídr na trhu a usilující o inovace. Jsme tak velmi blízko výrobcům, obchodu a více než dvěma miliónům domácností s platformou HD+, protože ovšem vnímáme trendy dříve než ostatní."

"Když platforma Diveo odstartovala, těšili jsme se na nové impulsy pro trh HD", řekl Timo Schneckenburger. "Avšak rychle jsme si uvědomili, že ani produkt ani marketing nevyvolaly zvlášť velkou zářivou sílu. A jak je to v televizním byznysu: nakonec rozhodne divák."


S využitím zdroje: Dr. Jörn Krieger, Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27585/m7-group-zrusi-satelitni-platformu-diveo/