Show Jana Krause – 6. 11. 2019
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 04.11.2019

Finalistka České Miss a reportérka Linda Bartošová, zápasník MMA Machmud Muradov a drag queen Karel Vladyka alias Just Karen se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 6. listopadu ve 21.35 hod. na Primě.


Linda Bartošová – reportérka a moderátorka, finalistka České Miss a česká vyslankyně na Miss World se v roce 2012 stala Českou Miss World. Po gymnáziu vystudovala žurnalistiku na pražské Fakultě sociálních věd UK. Od roku 2012 působí v televizi v zahraniční redakci. Začínala jako redaktorka, později moderátorka, v současnosti je moderátorkou kontinuálního zpravodajství a zpravodajkou ze zahraničí. Šestadvacetiletá novinářka dodnes bojuje s nálepkou Miss. „Řekněme to tak, že můj intelektuální profil není v očích některých lidí úplně čistý. A moje přijímání tohoto faktu mělo několik fází. Nejdřív jsem jakékoli zmínky o Miss naprosto odmítala. Když na to někdo narazil, přijímala jsem to s nevolí. Pak jsem pochopila, že to je součást mé osobnosti. Jsem naředěná různými vlivy a nesmím předstírat, že to tak není, protože by to byla lež. Teď jsem ve fázi, kdy nemám potřebu se obhajovat, i když jsou lidé, kteří mi to takzvaně nikdy neodpustí,“
říká. Linda hrála i ve filmu režiséra Petra Nikolaeva podle románu Michala Viewegha – Vybíjená.


Machmud Muradov – profesionální bojovník MMA (smíšená bojová umění) bojuje ve střední váze, kde je jediným českým zástupcem a vzhledem ke svému původu i současně jediným a první uzbeckým zástupcem v elitní americké profesionální soutěži UFC. Smlouvu s UFC podepsal 16. září tohoto roku a hned po dvou týdnech přípravy nastoupil jako náhradník proti obávanému Italovi Allesiovi Di Chiricovi, kterého nečekaně porazil. Navíc se tak stalo v kategorii do 84 kilogramů, ze které chce Muradov brzy přejít do nižší, 77 kilogramů, kde mu proti soupeřům nehrozí výrazný váhový deficit. „Třetí kolo už nešlo, byl jsem hrozně unavený. Třináct dní na přípravu je málo. Ale bojoval jsem pro fanoušky, vždyť reprezentuju dvě země, musel jsem! Ukázal jsem charakter, soupeř za mnou i přišel a řekl mi, že on se připravil dobře, zápas chtěl vyhrát. Za to mu děkuju,“ řekl po zápase česko-uzbecký sportovec, jehož současnou přítelkyní je zpěvačka Monika Bagárová.


Karel Vladyka alias Just Karen – performer, výrazná česká „drag queen” je v civilu bezmála dvoumetrovým mužem. Ve společnosti se poprvé převlečený za ženu objevil už v sedmi letech, kdy šel na karneval za gejšu. „Když mám na obočí čtyři vrstvy lepidla, na celém obličeji půl kila make-upu, na hlavě paruku, na nohou patnácticentimetrové podpatky a na těle flitrované šaty, jsem to já, ale nejsem. Jsem divoká bohyně, která lipsyncuje na Green Light od Lorde, tančí na stole a dělá kotrmelce. Jsem Karen.“ Zároveň si uvědomuje, že jako „drag queen” dokáže mít vliv na širší veřejnost a mluvit i o závažnějších tématech, jako je například mnohdy pokrytecký přístup většinové společnosti k nahotě. „Největší inspirací pro mě byli queer umělci a umělkyně, kteří se rozhodli vzít si svoje těla zpátky, zamilovat se do nich a s hrdostí je ukázat světu. A takové nahoty potřebujeme více, ne méně. Pokud se někdo bojí o svoje děti, tak ze srdce věřím, že ani jim to neublíží, ba naopak. Jestli je něco oddělá, tak to bude pravděpodobněji klimaticky zmutovaná veverka než odhalený zadek nebo bradavka na Instagramu,“ prohlašuje Vladyka.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 6. listopadu ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27589/show-jana-krause-6-11-2019/