Postupový zápas Česka na Euro 2020 si zapnulo více než 1,3 milionu lidí
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 16.11.2019
Více než 1,3 milionu diváků starších patnácti let si zapnulo čtvrteční utkání Česka proti Kosovu, které národnímu týmu zajistilo postup na nadcházející evropský šampionát. Celé utkání pak sledovalo téměř půl milionu lidí. Poslední zápas ve skupině, který odehraje reprezentace v neděli, bude stejně jako ten včerejší vysílat přímým přenosem ČT sport. Česká televize má zajištěna práva také na celé Euro, které příští rok hostí dvanáct měst od Bilbaa po Baku.


„Na počest šedesátého výročí prvního kontinentálního šampionátu zvolila Evropská fotbalová unie nový formát, kdy se bude hrát ve dvanácti městech nacházejících se v celkem jedenácti státech. Česká televize vlastní práva na celý šampionát. Fanouškům fotbalu tak nabídneme všechny zápasy živě, a to včetně rozšířeného zpravodajství týkajícího se národní reprezentace,“ vysvětluje ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Poslední krok nutný k postupu zvládla reprezentace ve čtvrtek večer, zápas proti Kosovu sledovali nejvíce mladí muži ve věku 15-29 let, podíl na publiku v této skupině přesáhl 37 %. Nejsledovanějším moment nastal v 85. minutě zápasu, kdy se dívalo 901 tisíc diváků při podílu na publiku 33,85 %. Dosavadní letošní kvalifikační zápasy české reprezentace sleduje průměrně 356 tisíc diváků.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 15. 11. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27622/postupovy-zapas-ceska-na-euro-2020-si-zapnulo-vice-nez-1-3-milionu-lidi/