Polsko pod českým vedením – startuje SP ve skocích na lyžích
Autor: Media:List CZ/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 18.11.2019
V pátek 22. listopadu startuje na Eurosportu Světový pohár ve skocích na lyžích. Eurosport bude vysílat kompletní seriál SP, závody bude komentovat – podobně jako v minulých letech – Radek Barkman, kterého občas doplní v roli experta reprezentační trenér Jakub Jiroutek.


Hned na úvod SP se skáče na polském můstku Malinka ve Visle a skvělá atmosféra je v Polsku vždy zaručena. Jak úspěšní budou domácí polští skokani, kteří patří k favoritům SP? Jejich novým trenérem je po odchodu úspěšného Rakušana Stefana Horngachera bývalý český skokan Michal Doležal.

Komentátor Radek Barkman: „Michal Doležal v roli hlavního trenéra polské reprezentace, to je obrovský úspěch, vždyť bývalý český skokan vede takovou skokanskou velmoc, jako je Polsko. Z mé pozice komentátora tak bude světový pohár ještě zajímavější.“

A naši skokani? „Bylo by fajn, kdyby se jim podařilo nejméně zopakovat loňskou sezonu. Čím více skokanů na bodech, tím lépe.“

Radek Barkman má před sebou už pátou skokanskou sezónu. Změnil ho život za skokanským mikrofonem? „Naštěstí nikoli, především v tom smyslu, že mne skoky stále baví a těším se na každý závod.“


Vysílání Eurosportu z Visly začíná 22. listopadu kvalifikací od 17:50. V sobotu 23. listopadu je na programu týmový závod od 15:50, v neděli 24. listopadu od 11:15 první individuální závod na velkém můstku. Vše na Eurosportu 1. Komentuje Radek Barkman.

Po závodech ve Visle pokračuje SP ve skocích na lyžích ve finském středisku Ruka, následují Nižnij Tagil v Rusku, německý Klingenthal, Engelberg ve Švýcarsku a od 30. prosince 68. ročník Turné čtyř můstků. Poté pojede seriál dále naplno, v programu jsou Val di Fiemme, Titisee-Neustadt, Zakopane, Sapporo, Willingen, Tauplitz, poprvé rumunské středisko Rasnov i Lahti.

SP ve skocích na lyžích skončí 10denními závody Raw Air v Oslu, Lillehammeru, Trondheimu a Vikersundu od 6. do 15. března. A na závěr sezony se můžeme těšit na MS v letech na lyžích v Planici.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ a Eurosport CZ; foto: Eurosport CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27630/polsko-pod-ceskym-vedenim-startuje-sp-ve-skocich-na-lyzich/