DAB+ v Německu: 13 nových programů pro ostrov Sylt – rozšíření regionální sítě Voralpenland
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 03.12.2019
Společnost Media Broadcast zprovoznila na ostrově Sylt vysílač Westerland pro národní multiplex DAB+ (kanál 5C, výkon 1 kW), který zahrnuje programy Absolut relax, Deutschlandfunk, Deutschlandfunk Kultur, Deutschlandfunk Nova, DRadio DokDeb, ENERGY, ERF Plus, Klassik Radio, Radio BOB!, Radio Horeb, Schlagerparadies, Schwarzwaldradio a sunshine live.


Na začátku prosince byly v Bavorsku uvedeny do provozu dva nové vysílače pro regionální multiplex Voralpenland na kanále 7A: Oberammergau (výkon 5 kW) a Hohenpeissenberg (10 kW). Aktuálně se už vysílá z vysílače Wendelstein a Herzogstand. Díky novým vysílačům se zlepší příjem v okresech Weilheim-Schongau a Garmisch-Partenkirchen.

Provozovatelem je společnost Bavorské digitální rádio s r. o. (Bayern Digital Radio GmbH). V regionální síti Voralpenland nyní vysílají programy Radio Alpenwelle, Radio Arabella Kult, Radio BUH, Radio Charivari Rosenheim, Radio Galaxy Rosenheim a Radio Oberland.

V roce 2020 se mají přidat stanice Alpin FM, Bayernwelle Südost a Radio ISW.


S využitím zdrojů: Tom Sprenger, Radiowoche.de a Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27668/dab-v-nemecku-13-novych-programu-pro-ostrov-sylt-rozsireni-regionalni-site-voralpenland/