Výnimočný Deň s Nadáciou Markíza má za sebou už 6. ročník, vyzbieralo sa krásnych 75 000 eur
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 10.12.2019
Mikulášsky piatok, 6. december 2019, patril vo vysielaní televízie Markíza v poradí už 6. ročníku jedinečného podujatia s názvom Deň s Nadáciou Markíza. Aj tento rok sme pripravili program plný lásky, dobra a silných skutočných príbehov, s ktorým sa už tradične spája aj finančná zbierka na charitatívne projekty Nadácie Markíza. Na divákov opäť čakalo množstvo prekvapení, atraktívnych vstupov, emotívnych príbehov a špeciálnych hostí. Ale najmä, celý deň mali možnosť pomôcť tým, ktorí to potrebujú najviac.


Tentoraz Nadácia Markíza usporiadala finančnú zbierku na podporu krásnych a dôležitých projektov v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave, v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici a v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach.

Deň s Nadáciou Markíza sa vinul vysielaním takmer po celý deň – počnúc reláciou Teleráno so zaujímavými hosťami, cez špeciálne vydanie magazínu Reflex s reportážami zo všetkých troch nemocníc, ktoré boli do zbierky zapojené. Každú z nich navštívila dvojica známych tvárí z vysielania TV Markíza, do Bratislavy zavítala obľúbená herečka zo seriálového hitu Oteckovia Monika Hilmerová so svojim manželom Jarom Bekrom, do nemocnice v Banskej Bystrici prišli tínedžerské hviezdy z Oteckov Oliver Oswald a Richard Labuda, a do Košíc vycestovali herci Anikó Vargová a Martin Mňahončák, ktorých si diváci zamilovali v úspešnom seriáli Sestričky.

Moderovanými živými vstupmi z vianočných trhov na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, kde sa nachádzal tradičný stánok Nadácie Markíza, divákov sprevádzali Janka Hospodárová a Patrik Herman. V markizáckom vianočnom pavilóne bol pripravený zaujímavý program pre deti aj dospelých, návštevníci tiež mali možnosť stretnúť mnohé populárne tváre z televíznej obrazovky. Novinkou bola možnosť platby priamo cez charitatívny kiosk, ktorý dostala Nadácia Markíza do bezplatného užívania od spoločnosti UniCredit Bank.

To, že na Slovensku je ešte stále veľa ľudí s dobrým srdcom dokazuje aj suma, ktorú sa vďaka tejto zbierke podarilo v období od 8. novembra do 6. decembra 2019 vyzbierať – krásnych 75 000 eur, pričom do tejto sumy je zarátaný aj naozaj štedrý dar vo výške 30 000 eur od spoločnosti UniCredit Bank, už tradičného partnera Dňa s Nadáciou Markíza. Každá z troch nemocníc tak získala dar v rovnakej výške 25 000 eur na podporu dôležitých a zmysluplných projektov pre ich malých pacientov. Symbolické šeky s touto sumou si zástupkyne jednotlivých detských nemocníc prevzali v živom vysielaní dnešného Telerána z rúk generálneho riaditeľa TV Markíza Matthiasa Setteleho a finančnej riaditeľky Marianny Trnavskej, ktorá je zároveň predsedníčkou správnej rady Nadácie Markíza.

Z celého srdca ďakujeme každému, kto aj tento rok prispel do finančnej zbierky a podporil Deň s Nadáciou Markíza. Aj vďaka vám môžeme deťom s neradostným osudom opäť vyčariť úsmev na tvári.


O Nadácii Markíza

Poslaním Nadácie Markíza je meniť svet na lepšie miesto pre deti. Pracujeme na realizácii unikátnych projektov, ktoré majú za cieľ zmeniť kvalitu života detí, potešiť ich, pomôcť im splniť ich vytúžené sny a ciele. Priniesť radosť a umožniť im zažiť pocit podpory a nádeje.

Nadácia Markíza vznikla v roku 2007 a v súčasnej podobe pôsobí od decembra 2013. V spolupráci s neziskovými organizáciami sa nám podarilo urobiť množstvo dobrých projektov.

Spoločnosť MARKÍZA SLOVAKIA, spol. s r.o., zakladateľ Nadácie Markíza, podporuje myšlienky firemnej filantropie a prostredníctvom svojej nadácie sa tak zaraďuje medzi spoločensky zodpovedné firmy, ktorým záleží na skutočných hodnotách. Viac informácií o Nadácii Markíza a jej činnosti: http://nadacia.markiza.sk


Lukáš Kočišek, PR manažér, MARKÍZA - SLOVAKIA, 9. 12. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27690/vynimocny-den-s-nadaciou-markiza-ma-za-sebou-uz-6-rocnik-vyzbieralo-sa-krasnych-75-000-eur/