Telefonica si vybírá družici Hot Bird k vysílání televizních a rozhlasových programů RTVE
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 12.12.2019
Společnost Eutelsat Communications (kótovaná na burze Euronext Paris pod titulem ETL) si zajistila víceletou smlouvu na transponderovou kapacitu na své vlajkové družici Hot Bird se španělským čelním telekomunikačním operátorem Telefonica. Firma Telefonica si vybrala klíčovou orbitální pozici 13° východně společnosti Eutelsat pro vysílání volně přijímatelného (FTA) obsahu RTVE skládajícího se ze dvou kanálů ve vysokém rozlišení:


- TVE Internacional Europa, španělského veřejnoprávního kanálu s největším globálním pokrytím, a

- zpravodajského kanálu 24 Horas, a

- šesti rozhlasových stanic RNE (Radio Nacional de España).


RTVE brzy bude mít přínos z jedinečného publika této orbitální pozice pokrývající Evropu, Střední východ a severní Afriku. Tyto kanály byly dříve distribuovány ze satelitního systému Astra 1 na orbitální pozici 19,2° východně.

Philippe Oliva, obchodní ředitel společnosti Eutelsat řekl: “Jsme hrdí na to, že jsme byli vybráni společností Telefonica, abychom vysílali obsah významného veřejnoprávního vysílatele na družici Hot Bird. To prokazuje přednosti satelitu jako vysílací infrastruktury a atraktivitu družice Hot Bird jako klíčové orbitální pozice v celé Evropě a v regionu MENA (Middle East and North Africa - Střední východ a severní Afrika).”

Francisco Panduro, obchodní zástupce regionu EMEA (Europe, Middle East And Africa - Evropa, Střední východ a Afrika) pro audiovizuální služby společnosti Telefonica řekl: “Díky tomuto obchodnímu partnerství se společností Eutelsat nás těší, že španělské a hispánské domácnosti v celé Evropě si brzy budou moci užít bohatou nabídku televizního a rozhlasového obsahu TVE a RNE.”


O Eutelsat Communications

Společnost Eutelsat Communications, založená v roce 1977, je jedním z čelních světových satelitních operátorů. S globální satelitní flotilou a s tím spojenou pozemní infrastrukturou společnost Eutelsat Communications umožňuje klientům na televizních, datových, vládních, pevných a mobilních širokopásmových trzích, aby efektivněji komunikovali se svými zákazníky bez ohledu na jejich umístění. Asi 7 tisíc televizních kanálů provozovaných čelními mediálními skupinami vysílají prostřednictvím společnosti Eutelsat Communications pro jednu miliardu diváků vybavených zařízením pro přímý příjem ze satelitu (DTH) nebo připojených na pozemní sítě. Sídlo společnosti Eutelsat Communications je v Paříži, pobočky a teleporty má po celém světě; soustřeďuje tisíc pracovníků ze 46 zemí, kteří se věnují poskytování služeb nejvyšší kvality. Společnost Eutelsat Communications je kótovaná na burze Euronext Paris pod titulem ETL. Další informace o společnosti Eutelsat Communications je možné najít na stránce: www.eutelsat.com.


S využitím zdroje: tisková zpráva Eutelsat Communications, 11. 12. 2019, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27702/telefonica-si-vybira-druzici-hot-bird-k-vysilani-televiznich-a-rozhlasovych-programu-rtve/