Miro Žbirka oslavil rubínovou svatbu - 40 let na scéně připomene TV záznam velkého koncertu
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 02.01.2020
Na začátku prosince oslavil populární zpěvák Miro Žbirka jubileum své hudební kariéry koncertem v největší české hale. Vedle slavných hitů uvedl hudebník také novinky. Navíc v doprovodu hostů, mezi kterými nechyběli spolupracovníci Paula McCartneyho, bývalý fotbalový brankář Petr Čech a na koncertu zazpívaly i zpěvačky Martha, Magdalena Šalamounová, Ráchel Skleničková nebo Katarína Knechtová.


Přesně o měsíc později, tedy 3. ledna ve 20.20 hod., uvede záznam koncertu Miro Žbirka: 40 let na scéně ČT art.

V říjnu letošního roku Meky Žbirka absolvoval sérii čtyř exkluzivních klubových koncertů v Praze, Bratislavě, Hradci Králové a Brně, kde zároveň pokřtil svoji nejnovější desku Double Album. Hudební oslavy zakončil zpěvák velkolepým finále ve vysočanské hale. „Do pražské O2 areny jsem se vrátil po sedmi letech od narozeninového koncertu. Dodnes mám husí kůži, když si vzpomenu, jak nádhernou oslavu mi tenkrát připravili všichni přítomní,“ svěřuje se Miro Žbirka.

Na pódiu ho 3. prosince doprovodilo několik exkluzivních hudebních hostů, včetně spoluhráčů jednoho z členů The Beatles Paula McCartneyho. Na jednu skladbu usedl za bicí dokonce i bývalý fotbalový reprezentant Petr Čech, který do Prahy přiletěl z Velké Británie speciálně jen pro tento večer: „Před vyprodaným stadiónem jsem hrál mnohokrát, ale nikdy ne za bicími. Byl to pro mě životní zážitek a jsem rád, že se nám to s Mekym podařilo právě při jeho oslavě čtyřiceti let na scéně,“ okomentoval Petr Čech bubenický doprovod skladby 22 dní, ke kterému Žbirka dodává: „Bylo zábavné pozorovat anglické muzikanty, kteří hráli se světovými hvězdami v čele s Paulem McCartneym, jak se radovali jako malé děti, že si zahrají s Petrem Čechem. I pro ně, jako velké fanoušky fotbalu, to byl speciální zážitek, který ještě dlouho po koncertě oslavovali.“

„Diváci se během devadesátiminutového záznamu Miro Žbirka: 40 let na scéně mohou těšit na známé písně jako Balada o poľných vtákoch, Biely kvet, Atlantída nebo Mám rád, které si s Mekym zazpívala zaplněná hala,“ doplňuje kreativní producent Jiří Hubač, podle kterého se budou bavit i ti, kteří zažili koncert na vlastní kůži.


Miro Žbirka: 40 let na scéně

režie: Michael Čech
kamera: Lubomír Glavanakov
dramaturg: Michal Utíkal
kreativní producent: Jiří Hubač


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27735/miro-zbirka-oslavil-rubinovou-svatbu-40-let-na-scene-pripomene-tv-zaznam-velkeho-koncertu/