SP v alpském lyžování pokračuje slalomy v Chorvatsku
Autor: Media:List CZ/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 04.01.2020

Alpští lyžaři i lyžařky se o víkendu sjedou do chorvatského Záhřebu, kde se jedou slalomy světového poháru. V sobotu se očekává další duel dvou nejlepších slalomářek světa – Mikaely Shiffrinové a Petry Vlhové.


Komentátor Dominik Kárník: „Já jsem tam kdysi v žákovském věku startoval. Je to technická sjezdovka s několika změnami sklonu, závod má unikátní atmosféru, druhé kolo je večerní za umělého osvětlení, zvláště muži už jedou za tmy. Bývá to velká show, losování čísel probíhá na krásném náměstí ve starém městě, zažijete průvod fanoušků. Závodníci mají tento slalom rádi, atmosférou se podobá slalomu ve Flachau, kde jezdí ženy nebo ve Schladmingu, kde startují muži. V posledních letech vyhrávali největší favorité Shiffrinová a Hirscher, ale proti tradičním slalomům je výsledkově tento závod hodně otevřený, na dalších místech nejsou výjimkou nečekané skoky pořadím.“

V loňském roce bylo v Záhřebu pódium: Shiffrinová, Vlhová, Holdenerová. V lednu 2017 vládla v Chorvatsku slovenská radost – zvítězila Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová byla druhá. A třetí Šárka Strachová, tehdejší slalom si čeští a slovenští diváci užili!

Slalom se jede na kopci Sljeme (1035 m. n. m.), severně od Záhřebu, z centra chorvatského hlavního města je to nahoru asi 25 kilometrů. Hvězdami záhřebského slalomu byli v posledních letech Mikaela Shiffrinová a Marcel Hirscher, Američanka má na kontě čtyři prvenství, Rakušan dokonce pět. Osminásobného celkového vítěze SP ale na startu už neuvidíme, neboť ukončil kariéru. 24letá Shiffrinová vyhrála v Záhřebu poprvé už v roce 2013 a má celkově na kontě 64. vítězství v závodech SP. Hirscher dosáhl na 67 a blíží se tedy okamžik, kdy ho v této statistice americká lyžařka přeskočí. V Lienzu Shiffrinová dokázala, že formu má, navíc vyhrála všechny tři dosavadní slalomy sezony.


Vysílání Eurosportu ze SP v alpském lyžování:

4. ledna

13:00 Eurosport 1 ŽIVĚ – slalom, 1. kolo, ženy, Záhřeb (komentuje Ondřej Krátoška)

16:00 Eurosport 1 ŽIVĚ – slalom, 2. kolo, ženy, Záhřeb (komentuje Dominik Kárník)


5. ledna

14:00 Eurosport 1 ŽIVĚ – slalom, 1. kolo, muži, Záhřeb (komentuje Dominik Kárník)

17:45 Eurosport 1 ŽIVĚ – slalom, 2. kolo, muži, Záhřeb (komentuje Dominik Kárník)


Světový pohár v alpském lyžování pokračuje následující týden již ve středu 8. ledna dalším slalomem mužů v Madonna di Campiglio.


Eurosport.cz; Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ; foto: Eurosport.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27744/sp-v-alpskem-lyzovani-pokracuje-slalomy-v-chorvatsku/