Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 12:17:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 8. 1. 2020

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 06.01.2020



Herec a zpěvák Vojtěch Dyk, módní návrhářka Liběna Rochová a lingvista Martin Neudörfl se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 8. ledna ve 21.35 hod. na Primě.



Vojtěch Dyk – herec a zpěvák, jemuž nedávno vyšlo americké album D.Y.K. „Inspirací k tomuto albu byly hudba operní, hudba černá, soul, funk, gospel, prostě všechno, co poslouchám. A pak se vám také do tvorby zapojí srdce, a to už na nějaké rozřazování není čas. To zkrátka jenom je,“ představuje Dyk novou desku D.Y.K., natočenou s americkými hudebníky, textařkou Kennedy a jazzmanem Ondřejem Pivcem. Nahrávka se nelíbí jen fanouškům, kteří se již nemohou dočkat jejího plánovaného koncertního provedení, ale i hudebním odborníkům, kteří ji zařadili do nominací na cenu Apollo. „Někdy se toho děje víc, jindy zase méně. Já se teď nacházím v období, kdy se toho děje bohudík dost, ale mám rád i časy, kdy o mně není moc slyšet a kdy si mohu ve větším klidu užívat rodinného života,“ říká o svém současném vytížení aktuální držitel Ceny Thálie za titulní roli v muzikálu Legenda jménem Holmes, uváděném v Hudebním divadle Karlín.


Liběna Rochová – módní návrhářka a profesorka UMPRUM. I ten, kdo současnou českou módu nesleduje, si její jméno pravděpodobně vybaví. Rochová je totiž jedinou módní návrhářkou, jejíž renomé přesáhlo svůj obor, a stala se jednou z klíčových osobností současné české kultury. „Chci dělat věci, za kterými si stojím. Našla jsem si parketu, která mi naprosto vyhovuje. Z podstaty věci bojkotuji průmyslovou výrobu oděvu, přijde mi neetická a nesprávná. Vadilo mi to už v roce 1995, kdy masová výroba oděvů byla teprve na počátku,“ kriticky hodnotí dnešní módní průmysl Rochová. Kromě vlastní návrhářské práce, z níž je v současnosti nejvýraznější charitativní činnost pro postižené nemocí motýlích křídel, v jejímž rámci Rochová spojila kreativní síly s malířem Musou a herečkou Jitkou Čvančarovou, se designérka věnuje pedagogické činnosti na pražské Vysoké škole uměleckoprůmyslové. „Mladým návrhářům radím, sežeňte peníze a jeďte do Londýna,“ odpovídá Rochová na otázku, co je pro její studenty úplně nejlepší.


Martin Neudörfl – lingvista, zachránce téměř zapomenutého jazyka. Už jen čtyři rodilí mluvčí používají řeč ostrova Sark v Lamanšském průlivu. Starému normanskému jazyku tak hrozí zánik. Zachránit se ho rozhodl právě mladý český lingvista Neudörfl. Sarkézsky hovoří tak dobře, že teď obyvatele ostrova sám učí jazyk jejich předků. „Když jsem poprvé přijel na ostrov, měl jsem tam ještě sedm rodilých mluvčích, a za ty dva roky už jsme klesli na čtyři, takže situace je opravdu vážná,“ říká Neudörfl. O jazyk ostrova Sark se zajímal už jako student francouzské filologie. Naučil se ho za čtyři roky studiem písemných pramenů a starých audiozáznamů z archivů na ostrově. „Nikdo předtím nepřišel na to, že v místním archivu jsou uloženy desítky hodin zvukového materiálu. Je to bohatý zvukový fond, ve kterém jsou obsaženy výpovědi přibližně čtyř desítek mluvčích napříč dvacátým stoletím,“ přibližuje své úsilí Neudörfl.

Bavte se premiérově!


Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 8. ledna ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.01.2020 • Dalibor Gondík vyjede karavanem na Slovensko
06.01.2020 • Česká televize dnes začíná vysílat Místo zločinu Ostrava
05.01.2020 • Nový seriál Hniezdo na obrazovkách Jednotky už od 12. januára
05.01.2020 • Loňský rok ovládly pohádky, a programová nabídka České televize
04.01.2020 • Skupina Markíza aj v roku 2019 suverénne kraľovala televíznemu trhu
04.01.2020 • Státní opera v proměnách času - díky televiznímu přenosu uvidí znovuotevření široké publiku v Česku i zahraničí

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist