Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 18:22:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Programová konference ČAEK – 6. 5. 2008

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 04.05.2008


Panelová diskuse k reformě elektronických komunikací, nové technologie a burza kabelových a satelitních programů, včetně představení řady novinek, tak se dá ve stručnosti charakterizovat bohatý program kabelově televizního, mediálního a elektronicko-komunikačního představení – programové konference České asociace elektronických komunikací (ČAEK).


Letošní Programová konference ČAEK se bude konat v úterý 6. května 2008 v hotelu CROWNE PLAZA PRAGUE a v jejím programu je nejen evropská reforma elektronických komunikací, ale také směrnice o audiovizuálních mediálních službách, dříve známá jako „směrnice Televize bez hranic“. Mezi další témata patří mobilní televize DVB-H, digitalizace satelitního vysílání a také závěrečná debata o dopadech „diginovely“ na kabelové operátory.

Dopolední jednání zahájí panelová beseda o reformě elektronických komunikací. Hlavním tématem bude jednak obsah nedávno vydané 13. hodnotící zprávy Komise, jednak sada návrhů na reformu evropského předpisového rámce elektronických komunikací a nového Doporučení Komise o relevantních trzích. Besedy se zúčastní Peter Rodford z Evropské komise, DG INFSO & MEDIA, Manuel Kohnstamm – prezident Cable Europe, Martin Pecina - předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, Pavel Dvořák - předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu, Jan Duben - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Zdeněk Vaníček, prezident ČAEK.

Druhá panelová diskuse se bude věnovat rozvoji DVB-H v České republice - Jak nové regulační prostředí ovlivňuje konkurenci mezi platformami rozhlasového a televizního vysílání. Účast v diskusi přislíbili Miroslav Uřičař - General Legal Counsel, T-Mobile Czech Republic. Petr Dvořák – výkonný ředitel marketingu T-Mobile Czech Republic, Pavel Dvořák – predseda Rady Českého telekomunikačního úřadu, David Šita – výkonný ředitel, veřejné záležitosti a regulace, Telefónica O2 Czech Republic a Stefan Schneiders – Business Development Mobile TV & Mobile Advertising.


Pro satCentrum, které se této konference také účastní, bude určitě nejzajímavější třetí panelová beseda Digitalizace satelitního vysílání v České republice. Probírat se v ní bude zejména to, jak nové regulační prostředí ovlivňuje konkurenci mezi platformami rozhlasového a televizního vysílání. Účast v panelové diskusi přislíbili Martin Kubacki – Managing Director, Astra Central Eastern Europe, Leoš Pohl – generální ředitel Czech Digital Group a jednatel společnosti GITAL, Pavel Hanuš - manager programu digitalizace České televize, Jaromír Glisník - výkonný ředitel TRADE and TECHNOLOGY, Aleš Janků – předseda DIGIMONITOR a Jiří Hojgr - ředitel společnosti Sport 5.

V poslední panelové diskuzi vystoupí předseda SKSP Poslanecké sněmovny poslanec Vítězslav Jandák, místopředseda RRTV Jiří Šenkýř, člen Rady ČTÚ Michal Frankl a vrchní ředitelka sekce Ministerstva kultury Petra Smolíková, Zdeněk Duspiva – národní koordinátor digitálního vysílání v ČR a Vladimíra Chlandová – General Counsel, UPC Česká republika, diskutovat budou na téma Směrnice o audiovizuálních mediálních službách a kabelové systémy.

Určitě zajímavá bude i závěrečná debata na téma Mají provozovatelé kabelového systému ještě podnikat? Probírat se bude dopad „diginovely“ na provozovatele převzatého vysílání, povinné zařazování stanic ze zákona -„Must“ nebo „nemust“?, otázka na ochranné autorské svazy a organizace – kdo je v ČR umělcem? a to, zda jsou v ČR kabelové systémy skutečně sítěmi elektronických komunikací a jsou stále „životné“? Besedy se zúčastní Manuel Kohnstamm – prezident Cable Europe, Caroline van Weede – výkonná ředitelka Cable Europe, Václav Bartoň – generální ředitel UPC Česká republika, Jan Dašovský – majitel společnosti SELF servis a místopředseda představenstva ČAEK, Jiří Hrabovský – advokát ROWAN LEGAL, advokát Vladimír Kroupa a prezident ČAEK - Zdeněk Vaníček.


Programová konference ČAEK proběhne jako již tradiční pracovní setkání zástupců kabelových společností, sdružených v ČAKK s providery a produkt-manažery poskytovatelů programové nabídky (televizních kabelových a satelitních kanálů), s odborníky na nová technologická řešení a technická zařízení kabelových rozvodů, ale také s politiky, legislativci či právníky, popisující současnou rozhodně ne vždy přehlednou legislativní a právní situaci v oboru mediálních komunikací. Vlastní presentace zde budou mít např. Eurosport, Viasat, Travel Channel, IKO Cable (DoQ, Film+ a F&H), Baby TV, Filmbox, The History Channel, Astra CEE, ale přijedou i další společnosti.


O asociaci ČAEK

Česká asociace elektronických komunikací o. s. sdružuje největší provozovatele kabelových systémů, poskytovatele širokopásmových služeb a alternativní operátory elektronických komunikačních sítí v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, HBO, LICA, T-Mobile Czech Republic, BT Global Services, SELF servis, SATT a FCA a.s..

Asociace dále sdružuje dvě desítky přidružených členů a pozorovatelů z České republiky a ze zahraničí. Zastupuje provozovatele kabelových systémů NEMSAT, KT Klášterec nad Ohří a ELTRIS.

ČAEK vznikla v roce 1998. Založily ji přední společnosti poskytující služby kabelových komunikací v ČR - Kabel Plus, Kabel Net Holding a Dattelkabel (dnes součástí UPC ČR), Intercable CZ a TES Media (později Karneval Media, nyní součástí UPC ČR). Dalšími zakládajícími členy byly HBO ČR, dodavatel programů, a společnost Hughes Network Systems, dodavatel telekomunikačních technologií. ČAEK vystupovala do konce roku 2001 pod názvem Česká asociace kabelových komunikací a do roku 2007 jako Česká asociace kompetitivních komunikací (ČAKK).

ČAEK od svého založení aktivně působí v asociaci CABLE EUROPE (Evropské asociaci kabelových komunikací - www.cable-europe.eu), která byla založena již v roce 1955 a navazuje na činnost sdružení evropských kabelových operátorů, jež vzniklo již v roce 1951. V letech 2001 až 2007 byla ČAEK členem (národní afilací) Evropské asociace kompetitivních telekomunikací.


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 4. 5. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.05.2008 • Květnové filmové lahůdky na Cinemaxu
02.05.2008 • Nové seriály na AXN [ 6 ]
22.04.2008 • Květnová nabídka HBO [ 5 ]
02.04.2008 • HDTV pro české a slovenské abonenty- dnes sice Apríl, ale zítra určitě skutečnost ... [ 7 ]
27.03.2008 • Výsledky výzkumu GfK o penetraci satelitů v České republice
15.03.2008 • 15 nebo 20%? Zájem o satelit poroste, i když mu průzkumy (některé) tolik nepřejí

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist