Programy skupiny RTL Deutschland nadále v SD z družic Astra 1 z pozice 19,2°
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 10.01.2020
Mediální skupina RTL Deutschland (RTL Německo) a satelitní provozovatel SES prodlužují své obchodní partnerství. Proto i v budoucnosti bude možné přijímat FTA stanice mediální skupiny RTL volně z družice Astra z orbitální pozice 19,2° východně. Nová smlouva o distribuci zahrnuje nekódované šíření stanic RTL, VOX, ntv, NITRO, RTLplus, SUPERRTL, TOGGO plus, RTLZWEI (RTL2) a regionální sdílené programy v SD kvalitě až do roku 2024. I nová stanice VOXup, která zahájila vysílání dne 1. 12. 2019 ve standardním rozlišení (SD), je součástí smlouvy. Všechny SD programy budou vysílat ve standardu MPEG-2.


Andre Prahl, vedoucí pracovník pro šíření programů mediální skupiny RTL Deutschland řekl: „Díky nové smlouvě jsme si zajistili vysoký dosah tohoto druhu šíření a našim divákům můžeme nabídnout i nadále volně přijímatelné portfolio programů v SD kvalitě ze satelitu.“ Christoph Mühleib, generální ředitel společnosti Astra Deutschland GmbH řekl: „Tato smlouva opět zdůrazňuje to, že SD v dohledné době zůstává důležitým standardem pro šíření signálu.“

Internet a sociální sítě: www.astra.de, www.wowi.astra.de, www.facebook.com/Astra.Deutschland.GmbH/


O společnosti Astra Deutschland

Společnost Astra Deutschland GmbH (Astra Německo s r. o.) je dceřinná společnost ve stoprocentním vlastnictví skupiny SES, vůdčího globálního satelitního provozovatele s flotilou více než 70 satelitů. Astra Deutschland odpovídá za marketing a distribuci služeb SES v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Na orbitální pozici 19,2° východně zatím přenáší Astra asi 300 programů v němčině bez měsíčních připojovacích poplatků. Astra je vůdčím způsobem příjmu v Německu: na konci roku 2018 přijímalo v Německu 17,5 miliónů domácností s televizorem své programy ze satelitu. Více informací je možné najít na internetové stránce www.astra.de i na sociálních sítích Facebook a YouTube.


S využitím zdroje: tisková zpráva Astra Deutschland, 9. 1. 2020, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27764/programy-skupiny-rtl-deutschland-nadale-v-sd-z-druzic-astra-1-z-pozice-19-2/