Česká televizní platforma CS link uzavřela smlouvu na další kapacitu na družici ASTRA
Autor: PR Press SES Astra/satCentrum , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 09.05.2008
Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), včera oznámila, že podepsala smlouvu na další transpondér na své nové hlavní orbitální pozici - 23,5° východně - pro českou platformu placené televize CS Link. Novou kapacitu využije CS Link pro vysílání větší programové nabídky.


CS Link je největší platforma placené televize v České republice s 400 tisíci uživateli a vysílá celkem 25 televizních a 11 rozhlasových programů. S touto novou smlouvou CS Link využije tři transpondéry na satelitním systému ASTRA. SES ASTRA úspěšně rozvíjí orbitální pozici 23,5° východně jako novou pozici pro příjem DTH (Direct-to-Home).

Dva satelity ASTRA (ASTRA 3A, ASTRA 1E) obsadily tuto pozici a nyní poskytují služby pro střední Evropu, země Beneluxu, německé kabelové sítě, a také nabízí službu vysokorychlostního širokopásmového internetu ASTRA2Connect. V roce 2007 ve státech Beneluxu, v České republice a na Slovensku vzrostla poptávka po kapacitě na orbitální pozici 23,5° východně, zvýšil se dosah těchto satelitů na 700 tisíc domácností s příjmem DTH a dalších 1,7 milionů domácností v těchto regionech přijímá jejich signál z hlavních stanic kabelových sítí.
(zdroj: šetření prováděné pro společnost SES ASTRA, SES ASTRA Satellite Monitor, závěr roku 2007).

„Naše orbitální pozice 23,5° východně se už stala hlavní pozicí pro vysílatele v Beneluxu a ve střední Evropě, a chceme tuto novou skvělou pozici rozvíjet i pro jiné trhy,” řekl pan Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „S využitím jednoduchého technického zařízení, dvojitého konvertoru LNB, domácnosti se satelitním příjmem mohou podstatně zvýšit svůj výběr mezinárodních kanálů FTA, a přijímat signál ze dvou pozic ASTRA, 19,2° východně a 23,5° východně. Smlouva s platformou CS Link představuje další posílení pozice společnosti ASTRA na trhu ve střední a východní Evropě.”

„Vybrali jsme si satelitní systém ASTRA pro jeho atraktivní nabídku renomovaných vysílatelů, a jeho znamenitý tržní dosah v České republice a dalších evropských zemích,” řekl pan Leoš Pohl, ředitel společnosti Czech Digital Group, která provozuje platformu CS Link. „S touto novou kapacitou můžeme dále zvýšit atraktivitu platformy CS Link. Uznáváme dlouholeté zkušenosti společnosti SES ASTRA v zajištění technické dokonalosti, jenž nám zaručí vysoce kvalitní služby s širokým diváckým dosahem.”


Markus Payer, SES ASTRA
Leoš Pohl, Czech Digital Group



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Satelitní flotila nyní zahrnuje 13 satelitů ASTRA a dva satelity SIRIUS. Sdružený satelitní systém poskytuje své služby pro více než 117 milionů domácností, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání a přenáší celkem 2295 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 34 programů HDTV. ASTRA a SIRIUS představují nejvýznamnější vysílací platformu HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA a SIRIUS jsou 19,2° východně, 28,2° východně, 23,5° východně, 5° východně a 31,5 ° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina vlastní podíl 90 % ve společnosti SES Sirius v Evropě a také strategické podíly ve společnosti Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.

Více informací o platformě CS Link je možné najít na stránce: www.cslink.cz.


S využitím zdroje: SES ASTRA Press, 8. 5. 2008, přeložil Petr Miklík, foto: satCentrum.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2781/ceska-televizni-platforma-cs-link-uzavrela-smlouvu-na-dalsi-kapacitu-na-druzici-astra/