Show Jana Krause – 29. 1. 2020
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.01.2020

Herečka Zuzana Kronerová, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a internetová star František Košarišťan alias Fero Joke se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 29. ledna ve 21.35 hod. na Primě.


Zuzana Kronerová – herečka, která i přesto, že je Slovenka, byla už šestkrát nominována na Českého lva. Dvě tato ocenění získala, naposledy v roce 2018 za hlavní roli ve filmu Bába z ledu, který, stejně jako dalších pět snímků, natočila s režisérem Bohdanem Slámou. Ten poslední, černobílé válečné drama Krajina ve stínu, bude mít premiéru letos v září. I když patří k nejobsazovanějším herečkám česko-slovenského filmu, vidí Kronerová samu sebe spíš jako herečku divadelní: „Já se cítím být především divadelní herečkou. Navzdory všem Lvům a jiným zvířatům. V divadle i po premiéře můžu na postavě pracovat, jemně ji měnit, zlepšovat. Až do derniéry. Ale ještě důležitější je to mystérium divadla, to magnetické pole mezi jevištěm a hledištěm – padesát diváků v sále je pro mě více než nabitý kinosál. Živý herec dýchá s živým divákem.“ Mnohem více než padesát diváků chodí nyní na Kronerovou do pražského ABC, kde v režii Michala Dočekala nastudovala s Miroslavem Donutilem, který se vrátil na divadelní scénu po několikaleté pauze, legendární americkou hru Smrt obchodního cestujícího. „Nejdojemnější figuru stvořila Zuzana Kronerová ve Willyho ženě Lindě. Silné, trpělivé, věcné a empatické k sebezničení. Jen jednou se rozčílí, když synové zapřou a opustí dezorientovaného otce v restauraci, kam ho pozvali na večeři. Kronerová má velký dar vzbuzovat emoce, i když sama jimi na jevišti šetří,“ napsal jeden z kritiků po premiéře inscenace, jejíž reprízy jsou do posledního místa vyprodané.


Zdeněk Pohlreich – šéfkuchař, který se vrací na televizní obrazovky Primy s novou show Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět. Na TV Prima začínal před dvanácti lety jako průvodce pořadu Ano, šéfe!, z nějž se stal záhy po premiéře kult, zejména díky Pohlreichovým vtipným a nekompromisním hláškám. Proto je jeho současný návrat na obrazovky ostře sledovanou a divácky vítanou televizní záležitostí. Princip pořadu je následující: Během 24 hodin si vezme dokonale zamaskovaný Pohlreich restauraci do péče. Od kuchyně až po vzhled interiéru – nezůstane kámen na kameni. To nejdůležitější pro cestu za úspěchem je však změna myšlení a psychiky všech zúčastněných. Každý podnik má svého majitele i personál – žije si svým příběhem, který se šéfkuchař pokusí rozkrýt, a bude se snažit přijít na to, kde je zakopaný pes neúspěchu, proč podnik upadá, proč již docházejí síly. „Chtěli jsme naší prací přispět k tomu, aby zvolená restaurace byla lepší nebo aby se všem zjednodušil život. A kdy se vám stane, že dostanete zdarma například myčku? Líbilo se mi stupňování emocí od šoku přes překvapení k závěrečnému nadšení. Navíc lidé byli většinou zaskočeni tím, co vše se dá změnit za jediný den. To je perfektní poselství celého Superšéfa. Změny se mohou dít, jen lidi musí chtít. A to platí nejen pro obor, ve kterém se pohybuju já,“ vysvětluje princip Superšéfa Zdeněk Pohlreich.


František Košarišťan alias Fero Joke – internetová celebrita parodující jiné celebrity a život na Slovensku. Fero je instagramový komik s 213 tisíci fanoušky a jeho příspěvky pravidelně sledují nejen statisíce lidí, ale lajkují je i modelka Simona Krainová nebo zpěvačka Dara Rolins, i když Fero Joke často jejich životní styl paroduje. Studoval na zdravotnické škole, během praxe napodoboval své kolegy a tato videa umisťoval na Facebook. Známá moderátorka a komička Evelyn, jeho spolužačka z dětství, mu poradila, aby je dával i na Instagram, kde může bavit mnohem víc lidí. V roce 2018 jej na jejich základě oslovila jedna ze slovenských televizí, aby se stal uklízečkou Majou, její fiktivní zaměstnankyní, a natáčel skeče. Ten, v němž Maja s kýblem a mopem vystupuje z limuzíny, se stal virálním hitem. Od té doby jeho sláva přerostla hranice Slovenska a videa, v nichž Fero Joke paroduje nejen celebrity typu Andrey Verešové a Zuzany Belohorcové, milují i Češi. Kromě toho se Košarišťan veřejně angažuje proti homofobii. Důležité pro něj je dostat se mezi heterosexuály a ukázat se jako normální člověk, protože homosexualita je podle něj normální věc. Pokud se bude stavět na piedestal, bude většinovou společnost zbytečně dráždit. „Berme to jako normální věc, každý jsme nějaký. Já jsem Fero a jsem takový, nejsem v první řadě homosexuál a nebudu si tetovat duhovou vlajku na čelo,“ říká.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 29. ledna ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 24. 1. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27814/show-jana-krause-29-1-2020/