Cyklistická sezóna 2020 startuje na Eurosportu závodem Vuelta a San Juan
Autor: Media:List CZ/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 27.01.2020
Letošní vysílání silniční cyklistiky na Eurosportu odstartovalo v neděli 26. ledna úvodní etapou argentinského závodu Vuelta a San Juan Internacional, kde se představí stejně jako loni Peter Sagan, Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Fernando Gaviria a další hvězdy světového pelotonu. Argentinskou premiéru zažije Zdeněk Štybar.


Loňský ročník vyhrál Winner Anacona z Movistaru, o jeho prvenství rozhodla královská etapa na Alto Colorado do nadmořské výšky přes 2500 metrů. Ve dvou etapách uspěl Julian Alaphilippe, dvě spurtersky ovládl Fernando Gaviria, první bednu profesionální kariéry si připsal v časovce 19letý Remco Evenepoel.

San Juan je argentinská provincie, na západě sousedí s Chile, na jihu se známou vinařskou provincií Mendoza. Závod Vuelta a San Juan má před sebou 38. ročník, až v posledních letech přijíždí špičková konkurence týmů World Tour. Letos se v pelotonu objeví sestavy šesti týmů WT: Bora-Hansgrohe, Deceuninck – Quick-Step, Movistar, UAE – Team Emirates, Israel Start-Up Nation a Cofidis. V barvách stáje Bora-Hansgrohe bude na startu Peter Sagan. Loni stál dvakrát na stupních vítězů, ale vyhrát etapu se mu nepodařilo.

Rozhodující pro celkové pořadí by měla být opět etapa na Alto Colorado, cyklisté překonají výškový rozdíl 2000 metrů. Až na úvod je etapa shodná s loňskou. Také celkově je itinerář letošního ročníku hodně podobný loňskému, nechybí krátká časovka, etapa na okruhu ve stejnojmenném hlavním městě San Juan i den volna.

Deceuninck – Quick-Step se v Argentině představí v silném složení, jeho dres budou hájit Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, spurtér Álvaro Hodeg a také Zdeněk Štybar, pro kterého je to první závodní start v Argentině a velký rozdíl proti loňskému roku, kdy poprvé startoval až na Okolo Algarve ve druhé polovině února. Očekávejme krásné spurterské bitvy, kromě Sagana a Hodega se bude o etapová prvenství prát i Fernando Gaviria.

Vysílání závodu Vuelta a San Juan Internacional odstartovalo v neděli 26. ledna ve 23:00 hod. Komentuje Petr Nejedlý.


Eurosport CZ a Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, foto: Eurosport CZ



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27819/cyklisticka-sezona-2020-startuje-na-eurosportu-zavodem-vuelta-a-san-juan/