Atraktívne programy TV Markíza doposiaľ vo väčšine prípadov pokorili konkurenčný prime-time seriál
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 30.01.2020

Atraktívna ponuka televízie Markíza je jednoznačne najčastejšou prvou voľbou televíznych divákov pri výbere večerného programu. Na tomto fakte sa nič nezmenilo ani v januári 2020, kedy konkurenčná TV Joj uviedla na trh svoj nový prime-time seriál Nový život.


Obľúbené programy na obrazovkách trhového lídra v rámci jedinej obchodne podstatnej cieľovej skupiny 12-54 zvíťazili nad konkurenčným seriálom vo väčšine doterajších prípadov – pokorených bolo 7 z doposiaľ odvysielaných 11 epizód. Programová štruktúra TV Markíza je šitá priamo na mieru mladším, moderným a aktívnym divákom, ktorí sú atraktívni pre cieľové skupiny drvivej väčšiny zadávateľov reklamy.

TV Markíza obsadila najvyššie priečky v rebríčku sledovanosti aj v utorok, 28. januára 2020. Najsledovanejším programom dňa sa v oboch hlavných cieľových skupinách stali večerné Televízne noviny. V jedinej obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 dosiahli výborný rating 10,6 % a trhový podiel 30,1 %. Súhrn najdôležitejších udalostí dňa si nenechalo ujsť celkovo 649-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Druhá priečka patrila v cieľovej skupine 12-54 nasledujúcej relácii Počasie, ktorá si pripísala taktiež skvelý rating 10,4 % a trhový podiel 28,9 %. Aktuálne informácie o počasí Markíza sprostredkovala 614-tisíc divákom starším ako 12 rokov.

Najsledovanejším nespravodajským programom dňa sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal podvečerný seriálový hit Oteckovia, ktorý zároveň v rebríčku sledovanosti obsadil tretiu priečku s ratingom 9,4 % a trhovým podielom 31,8 %. Konkurenčná šou Moja mama varí lepšie ako tvoja zaznamenala na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine trhový podiel 13,8 %. Ďalšie príbehy štvorice najpopulárnejších slovenských oteckov si nenechalo ujsť 485-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Oteckovia na diaľku porazili aj konkurenčný prime-time seriál Nový život, rovnako, ako sa to podarilo tiež v priamej konkurencii vysielanej reality šou Utajený šéf. V cieľovej skupine 12-54 jej patrilo štvrté miesto v utorkovom rebríčku sledovanosti s ratingom 9,3 % a trhovým podielom 25,2 %. Nový život zaznamenal na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu 20,1 %. Na to, ako si zakladateľ a spolumajiteľ siete reštaurácií Martin Šampalík počínal v koži radového zamestnanca, bolo zvedavých celkovo 459-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Čelo utorkového rebríčka sledovanosti menších staníc ovládla v cieľovej skupine 12-54 televízia Doma. Prvé miesto obsadil podvečerný premiérový seriál Nočná služba s ratingom 1,9 % a trhovým podielom 5,3 %, druhá priečka patrila večernému tureckému seriálu Moja malá princezná s ratingom 1,9 % a trhovým podielom 5,1 %.

Skupina Markíza (Markíza, Doma, Dajto) bola v utorok v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 silným trhovým lídrom celodenne (share 30,1 %) aj v prime-time 19:00-23:00 (share 31,0 %).

(Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA)


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 29. 1. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27827/atraktivne-programy-tv-markiza-doposial-vo-vacsine-pripadov-pokorili-konkurencny-prime-time-serial/