Eutelsat 7C v ekonomickém provozu
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 30.01.2020
Společnost Eutelsat Communications (kótovaná na burze Euronext Paris pod titulem ETL) uvedla do ekonomického provozu nový satelit Eutelsat 7C na orbitální pozici 7° východně. To podpoří televizní klienty v Evropě, Africe, na Blízkém a Středním východě a také v Turecku.


Družice Eutelsat 7C, dodaná společností Maxar Technologies, má hmotnost 3,4 tun, plně elektrický pohon a tzv. užitečnou zátěž, která odpovídá 49 transponderům v pásmu Ku o šířce 36 MHz. Po úspěšném startu z kosmodromu Kourou ve Francouzské Guyaně dne 20. 7. 2019 byl nový satelit společnosti Eutelsat Communications společně umístěn na orbitální pozici 7° východně vedle družice Eutelsat 7B a na této dynamicky rostoucí televizní pozici zvýší celkovou kapacitu o 19 transponderů.

Úspěšné zprovoznění se uskutečnilo po přesunu služeb, dosud poskytovaných satelitem Eutelsat 7A, na družici Eutelsat 7C. To zahrnovalo m. j. tureckou placenou televizní platformu Digiturk, tureckého národního vysílatele TRT a Globecast UK pro vysílání v Evropě, na Blízkém a Středním východě. Satelit Eutelsat 7A bude v rámci strategie optimalizace flotily Eutelsat Communications přesunut na jinou orbitální pozici.


O společnosti Eutelsat Communications

Společnost Eutelsat Communications byla založena v roce 1977 a je jedním z vůdčích světových satelitních provozovatelů. S globálně aktivní satelitní flotilou a s tím spojenou infrastrukturou na zemi společnost Eutelsat Communications velmi efektivně podporuje své klienty z oblasti televize, datových sítí, státních institucí, pevných a mobilních vysílacích sítí a komunikuje se svými zákazníky nezávisle na jejich umístění.

Satelity společnosti Eutelsat Communications přitom přenáší asi 7 tisíc televizních kanálů čelních mediálních společností a stanic pro více než jednu miliardu domácností, které jsou vybavené pro přímý satelitní příjem (DTH) nebo připojené k pozemním televizním sítím. Společnost má své hlavní sídlo v Paříži, a také pobočky a teleporty po celém světě. Společnost Eutelsat Communications zaměstnává tisíc pracovníků ze 46 zemí, kteří jsou odborníky ve svých příslušných oborech a pro klienty poskytují služby v nejvyšší kvalitě.

Další informace jsou na internetových stránkách: www.eutelsat.com a www.eutelsat.de.


S využitím zdroje: tisková zpráva Eutelsat Communications, 29. 1. 2020, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27828/eutelsat-7c-v-ekonomickem-provozu/