MS v cyklokrosu: Potvrdí Mathieu van der Poel neporazitelnost?
Autor: Media:List CZ/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 31.01.2020

První únorový víkend budou nejlepší cyklokrosaři světa bojovat ve švýcarském Dübendorfu. Eurosport vysílá v sobotu závod kategorie Elite žen, v neděli závod Elite mužů, oba ŽIVĚ. Komentuje Martin Hačecký.


Eurosport představí o víkendu dvě hlavní kategorie Elite mužů i žen. V obou kategoriích bude mít český cyklokros trojnásobné zastoupení, reprezentují Michael Boroš, Jan Nesvadba, Emil Hekele, Pavla Havlíková, Kateřina Nash a Nikola Bajgerová.

Jednoznačným favoritem světového šampionátu mezi muži je zdánlivě nezastavitelný Mathieu van der Poel, který letos opět vyhrál všechny závody SP, kterých se zúčastnil (5), mezi ženami jsou favoritkami nizozemské cyklistky. Loni brali zlaté medaile v hlavních kategoriích Mathieu van der Poel z Nizozemska a Belgičanka Sanne Cantová.

Trať v Dübendorfu je rovinatá, očekávají se teploty nad nulou, předpověď počasí je dost deštivá, během několika hodin může být zmrzlá půda proměněna v kluzké bláto. Každopádně, čeká nás špičková cyklokrosová podívaná.

Martin Hačecký: „Na náznak selhání Van der Poela jsme celou zimu čekali marně a o jeho obhajobě duhového dresu asi nikdo nepochybuje, ačkoliv trasa s minimálním převýšením by mohla soupeřům dát určitou naději, že se mu dokáží udržet v háku. O víkendu ale švýcarský Dübendorf zahalí dešťové mraky a na bahně excelentní technik rozhodně nezklame.“


Vysílání Eurosportu z MS v cyklokrosu:

1. února

Eurosport 2 14:55 ŽIVĚ ženy Elite


2. února

Eurosport 2 14:55 ŽIVĚ muži Elite


Eurosport CZ a Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, foto: Eurosport CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27831/ms-v-cyklokrosu-potvrdi-mathieu-van-der-poel-neporazitelnost/