Nový OLED televizor Philips využívá k vylepšení obrazu umělou inteligenci
Autor: PRAM/TP Vision , e-mail: info@pram.cz Přidané: 04.02.2020
Společnost TP Vision, výrobce audio a video spotřební elektroniky, oznámila nové OLED televizory, které posouvají obrazovou kvalitu na novou úroveň. Nově představené televizory řady 805 a 855 jsou vybavené procesorem P5 čtvrté generace a disponují funkcionalitami umělé inteligence.


Neuvěřitelných 80 ocenění a recenzí s výsledkem „nejlepší televizor“ napříč evropskými médii v roce 2019 prokázalo, že televizory Philips OLED vedly na trhu s úžasným obrazem – a to především díky zavedení procesoru P5 třetí generace.

Nyní v roce 2020 budou nové modely OLED805/855 vybaveny procesorem P5 4. generace, který staví na výkonu a četných výhodách zpracování z předchozí verze P5, ale s přidáním nové funkce umělé inteligence, aby bylo možné poskytnout nejlepší kvalitu televizního obrazu a posunout ji na ještě vyšší úroveň.


• Nové modely Philips OLED805 (55″ a 65″) a OLED855 (55″) budou k dispozici v květnu 2020
• Procesor P5 4. generace s podporou umělé inteligence zajišťuje špičkovou kvalitu obrazu s realistickým podáním
• Třístranný Ambilight
• Chytré funkce operačního systému Android TV 9
• Vynikající 50wattový zvukový systém s více reproduktory
• To nejlepší z evropského designu se skutečnými materiály včetně kovu a kůže
• Nové dálkové ovládání
• OLED805 má nový design zkoseného stojanu s dvěma nožičkami povrchově upravenými tmavým chromem
• OLED855 má nový zkosený centrální stojan také v tmavém chromu


Funkce Philips AI (umělá inteligence) 4. generace P5 využívá neuronové sítě a strojové učení k analýze milionů testovacích klipů obrazové kvality z unikátní databáze vytvořené interně společností Philips TV a následně vývojovým týmem TP Vision za posledních 30 let.

Software AI se nesnaží jednoduše produkovat ještě větší výkon každého z pěti pilířů obrazové kvality (zdroj, barva, kontrast, pohyb a ostrost), ale je navržen tak, aby mezi nimi vytvořil lepší rovnováhu. Analyzováním všech prvků obsahu, snímek po snímku, P5 4. generace reprodukuje mnohem realističtější a přirozenější obraz, který se již velmi přibližuje obrazu skutečného světa mimo televizní obrazovku.

Odborníci společnosti TP Vision na obrazovou kvalitu definují celkové parametry systému, které software AI poté používá k rozdělení obsahu do pěti kategorií: Krajina/příroda, tón pleti, sport/pohyb, černá/kontrast a animace. Funkce AI vybere správnou kategorii a analyzuje všech pět pilířů obrazové kvality, upraví rovnováhu mezi nimi za účelem vytvoření toho nejpřirozenějšího, nejrealističtějšího a běžnému životu nejvíce odpovídajícímu obrazu.

Philips TV je jednou z mála televizních značek podporující všechny hlavní standardy HDR a zákazníkům tak umožňuje přístup k nejširšímu rozsahu obsahu HDR – prostřednictvím disku, set-top boxu nebo různých streamovacích služeb.

Procesor P5 4. generace s umělou inteligencí nadále nabízí lepší celkový výkon HDR včetně zdrojů HDR10 a HDR10+ a vylepšuje i dynamický obsah HDR kódovaný Dolby Vision pomocí speciálního režimu „Dolby Bright“.

Funkce Perfect Natural Reality i nadále vylepšuje obraz díky detekci jednotlivých oblastí obrazu ve spojení s mapováním inverzních tónů. Výsledkem je lepší kontrast, větší hloubka obrazu a realističtější reprodukce odrazů. Dále je to větší ostrost a přirozenější i přesnější tóny pleti. To vše pomáhá transformovat obsah SDR na obraz podobný skutečnému HDR.

Vynikající kvalita zvuku předchozích modelů byla ještě vylepšena. Padesátiwattový systém nyní přichází s novým designem wooferu se čtyřmi pasivními zářiči pro extra hluboké basy, zatímco dva přední reproduktory integrují nové měniče středních frekvencí a vylepšené výškové reproduktory pro čistší a přesnější přenos zvuku.

Televizory OLED805 a OLED855 jsou vybaveny dekodérem Dolby Atmos, funkcí virtualizátoru Dolby Atmos a vylepšením basů a dialogů systému Dolby.

Oba nové modely mají Android TV verze 9 (Pie) s jednoduchým použitím zaručeným zabudovaným asistentem Google a funkcemi hlasového ovládání Alexa.

OLED805 a OLED855 sdílejí to nejlepší z evropského designu s ultratenkým provedením, minimálními rámečky a vysoce kvalitním kovovým povrchem. OLED805 má nový zkosený stojan, zakončený tmavým chromem, zatímco OLED855 má nový centrální stojan také v tmavém chromu. Oba stojany jsou navrženy tak, aby působily dojmem, že se nové modely vznášejí nad deskou stolu.

Obě modelové řady také představily nový prémiový dálkový ovladač s elegantními, zapuštěnými a podsvícenými klávesami v metalizovaném provedení. Pro dokonalý luxusní dotek jsou boky a zadní strana dálkového ovladače zabaleny do zodpovědně získané kůže od skotských specialistů na kožené výrobky, společnosti Muirhead.


O společnosti TP Vision

Společnost TP Vision je silným hráčem v oblasti spotřební elektroniky zaměřeným na vizuální digitální zábavu. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, Jižní Americe, Indii a vybraných státech Asie a Tichomoří a na audio produkty po celém světě. V TP Vision se spojuje dokonalý design a zkušenosti v oblasti inovací Philips TV s precizní výrobou, flexibilitou a rychlostí TPV. Díky tomuto spojení společnost přináší na trh vysoce kvalitní televizní přístroje: chytré a snadno ovladatelné, s důrazem na sofistikovanost, např. nové materiály a tenký design. Společnost při vývoji svých přístrojů myslí na to, aby uživatelům přinášely jen výjimečné televizní zážitky. S televizory Philips se TP Vision stala světovou jedničkou v oblasti prodeje hotelových televizí. TP Vision sídlící v holandském Amsterdamu je exkluzivním držitelem licence značky Philips TV ve všech zmíněných státech a v oblasti audio produktů Philips po celém světě. Společnost je ze 100 % vlastněná TPV, světovým lídrem ve výrobě monitorů a LCD se sídlem v Číně. Společnost TPV Group dlouhodobě posiluje svou pozici na světovém trhu díky využití dlouholetých zkušeností s vývojem, produkcí a logistickou efektivitou. TP Vision zaměstnává okolo 2 000 lidí na několika místech po celém světě.


Další informace najdete na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/PhilipsTVCzech
Twitter: https://twitter.com/tpvision
YouTube: https://www.youtube.com/TPVisionCorporate
Instagram: https://instagram.com/philipstvs


Jiří Kroulík, PRAM Consulting
Jolana Poláková, Marcom, PR & Event Manager, CEE TP Vision


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27844/novy-oled-televizor-philips-vyuziva-k-vylepseni-obrazu-umelou-inteligenci/