Další změny na transponderech družice Eutelsat 5 West B
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 10.02.2020

Na satelitu Eutelsat 5 West B na orbitální pozici 5° západně došlo k dalším změnám vysílacích kmitočtů francouzských rozhlasových a televizních programů providera Fransat, které se týkají volně přijímatelných i kódovaných stanic.


Na transponderu č. B8, provider: Fransat, kmitočet: 11,096 GHz, vertikální polarizace, Symbol Rate: 29950 kSymb/s, FEC: 3/4, norma: DVB-S2/8PSK zahájily nekódované vysílání televizní stanice Via Vosges, KTO a RT France.

Na transponderu č. D2, provider: Fransat, frekvence: 11,471 GHz, vertikální polarizace, Symbol Rate: 29950 kSymb/s, FEC: 3/4, norma: DVB-S2/8PSK zahájily nekódované vysílání stanice Mont Blanc Live, Dici Tv, několik lokálních sdílených verzí rozhlasové stanice France Bleu a oblíbených rozhlasových stanic jako jsou FIP, NRJ, Nostalgie Virgin Radio.

Na novém transponderu č. D1, kmitočet: 11,472 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 9900 kSymb/s, FEC: 4/5, norma: DVB-S2/QPSK vysílá paket Radio France s více než osmdesáti stanicemi.

Při přesunu transponderů ze stávajícího satelitu Eutelsat 5 West A na novou družici Eutelsat 5 West B se také změnily podmínky příjmu, což znamená, že příjem stanic je úplně vyloučen v celém Portugalsku, v západní části Španělska, v celém Irsku a v severní části Velké Británie, u nás lze stanice z toho satelitu sledovat na paraboly od průměru 80 cm.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27858/dalsi-zmeny-na-transponderech-druzice-eutelsat-5-west-b/