SuperStar odštartovala ako jasný víťaz nedeľného večera
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 18.02.2020
Celosvetovo najúspešnejšia spevácka súťaž SuperStar sa v nedeľu, 16. februára 2020, vrátila na obrazovky televízie Markíza ako suverénne najsledovanejší nespravodajský program dňa v rámci obchodne podstatnej cieľovej skupiny 12-54. Celkovo najsledovanejšími programami dňa boli v nedeľu v oboch hlavných cieľových skupinách večerné spravodajské relácie Počasie a Televízne noviny.


Úvodný zostrih Superstar z kastingov dosiahol skvelý rating 9,9 % a trhový podiel 26,3 %, v porovnaní so štartom predchádzajúceho ročníka na jar 2018 si prvá epizóda SuperStar z hľadiska ratingu polepšila o 0,6 percentného bodu a trhový podiel jej narástol o 2,8 percentného bodu. Obzvlášť oslovila cieľovú skupinu mladých žien vo veku od 12 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania šou zabezpečili trhový podiel 39,2 %.

SuperStar v čase vysielania porazila konkurenčné programy, šou V siedmom nebi zaznamenala na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine výrazne nižší trhový podiel 17,3 % a seriál Hniezdo na Jednotke RTVS dosiahol podiel na trhu 17,5 %. Štart súboja o prestížny titul, splnenie sna a rozprávkovú výhru v hodnote 75 000 eur si nenechalo ujsť celkovo 468-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, v porovnaní so štartom predchádzajúceho ročníka ide o nárast o 36-tisíc divákov.

Najsledovanejším programom dňa sa v oboch hlavných cieľových skupinách sa stala relácia Počasie. V cieľovej skupine 12-54 dosiahla výborný rating 11,6 % a trhový podiel 30,2 %, pričom jej zároveň patrí aj post divácky najúspešnejšieho programu celého uplynulého týždňa. Aktuálne informácie o počasí si nenechalo ujsť celkovo 632-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, o dvetisíc divákov úspešnejšie boli minulý týždeň iba stredajšie Televízne noviny.

Druhá priečka v nedeľnom rebríčku sledovanosti patrila taktiež v oboch hlavných cieľových skupinách hlavnej spravodajskej relácii Televízne noviny, ktorá si pripísala rovnako skvelý rating 10,7 % a trhový podiel 28,7 %. Sumár najdôležitejších informácií z domova i zo sveta TV Markíza sprostredkovala 610-tisíc divákom starším ako 12 rokov.

Štvoricu najsledovanejších nedeľných programov uzatvára relácia Športové noviny (rating 9,9 % / share 25,4 % v CS 12-54).

Tradične vysoký divácky záujem si aj napriek mimoriadne silnej športovej konkurencii vyslúžila popoludňajšia politická talkšou Na telo s Michalom Kovačičom, vydanie s hosťami Luciou Ďuriš Nicholsonovou (SaS) a Erikom Tomášom (Smer-SD) dosiahlo rating 6,1 % a trhový podiel 22,8 % v cieľovej skupine 12-54. Zaujímavú debatu na aktuálne politické témy si pozrelo 418-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

(Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA)


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 17. 2. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27877/superstar-odstartovala-ako-jasny-vitaz-nedelneho-vecera/