Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 15:06:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Hravost, dravost, roztomilost – to je Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 23.02.2020


Ať už chcete poznávat historii, dojímat se nad mláďaty, cestovat z bezpečí domova nebo zjistit, jak přežít katastrofu – od toho je tu Prima ZOOM, a navíc se ještě pobavíte. Dokumentární skvosty pro vás: koukneme se na Americká 90. léta; pohladíme Šimpanzí mláďata; poradíme Jak přežít katastrofu; pozor na Tuleni: Hraví predátoři a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

25. 2., 20.00 – Americká 90. léta (Televize – část první)

Byl to konec století a začátek našeho dnešního života. Zábavný historický seriál Americká 90. léta se vrací zpátky do období, kdy byli prezidenty George H. W. Bush a Bill Clinton. Kdy triumfovaly technologickém vynálezy a tragicky udeřili teroristé. Kdy celý svět ovládly hudební směry grunge a hip hop. Kdy v metropolích Los Angeles a New York docházelo k rasově motivovaným konfliktům. A kdy televizní vysílání zažilo zlatou éru, která dokonale zachytila dekádu, jež odstartovala začátek našeho dnešního životního stylu. Seriál Americká 90. léta vznikl díky cenami Emmy ověnčeným producentům Tomu Hanksovi a Garymu Goetzmanovi (John Adams, Pacific) a Marku Herzogovi (Bitva u Gettysburgu).


26. 2., 21.00 – Šimpanzí mláďata

V západoafrickém státě Sierra Leone je legální zabíjet, chytat a prodávat šimpanze. Ti jsou v zemi, kterou sužuje 95% odlesnění, občanská válka a nemoc ebola, až na posledním místě. Zatímco v 70. letech 20. století tady žilo více 20 tisíc šimpanzů, dnes je to pouhých pět a půl tisíce jedinců. Těžce na ně dopadá lidská činnost. Umírají kvůli masu. Obchoduje se s nimi jako s domácími mazlíčky. Přesto tato pronásledovaná zvířata našla poslední útočiště ve skromných zbytcích pralesa. Přírodovědný film Šimpanzí mláďata odhaluje tajemství života primátů uprostřed válečné zóny. Je to fascinující a srdceryvný příběh plný intimních, chvílemi hrozivých, a někdy dokonce veselých momentů. Hluboko v deštném pralese totiž leží jediný útulek pro šimpanze v celém Sierra Leone. Právě tady probíhá dramatický závod s časem na záchranu ohroženého druhu. Sledujte, jak se daří sirotkovi jménem Jackie od chvíle, kdy se jako těžce nemocná samička šimpanze dočká záchrany, podniká první „dětské“ krůčky a najde oporu v láskyplné péči náhradní lidské matky – Mámy Posseh. Připravte se na chvíle triumfu i neštěstí, sebevědomí a nejistoty, šarvátek a rozpustilosti, hádek i trucování. A sledujte, jak se šimpanzi snaží dosáhnout svého a žít v polodivokém pralese znovu jako plnohodnotná smečka. Dokument nabízí jedinečný a inspirativní pohled do světa jednoho z našich nejbližších příbuzných. Zároveň je varovným příběhem z pohledu šimpanzů, kteří musejí ze všech sil bojovat o přežití svého druhu.


26. 2., 23.00 – Jak přežít katastrofu (Na poušti)

Skupinka nesmírně schopných inženýrů se ocitá přímo uprostřed katastrofického výjevu a musí si sama poradit. Podaří se jim uprchnout? Seriál Jak přežít katastrofu vychází ze skutečných událostí. Jeho hrdiny jsou šikovní lidé odříznutí od světa na místě nehody, v nepřátelském prostředí, několik dní cesty od civilizace. Jsou obklíčeni troskami a jejich jedinou nadějí je postavit si z nich nový dopravní prostředek – ať už nějaké plavidlo, letoun, vozidlo nebo něco, co si zatím ani nedovedeme představit. Hrdinové každé epizody se ocitají v jiném prostředí: na poušti, sněhu, v džungli nebo na mořské hladině. Musí si sami obstarat přístřeší a zajistit zdroj energie. Jenže jejich úkolem není jen přežít katastrofu. Musí se také v pořádku dostat domů.


28. 2., 20.00 – Tuleni: Hraví predátoři

Tuleni jsou oblíbenými a milovanými zvířaty. Mají typicky oválné tělo a velké oči. Kdo by si je nezamiloval, když vypadají tak roztomile? Ale jsou to opravdu jenom přítulné baculaté kuličky štěstí, nebo mají i jinou, odvrácenou a mnohem temnější, tvář? Tuleni jsou ve skutečnosti vrcholovými predátory, dravými šelmami, tygry mořských pobřeží. A mají ničivé schopnosti. Výjimkou nejsou ani pozorování toho, jak tuleni kuželozubí zabíjejí sviňuchy obecné. Není pochyb, že tuleni jsou zvířata plná protikladů – agresivní, ale hravá; zvídavá, ale dravá. Ať už jde o jejich dobré nebo špatné stránky, jsou pro oceány nesmírně důležití. Stejně jako dravci na souši pomáhají bránit přemnožení jiných zvířat, a udržovat tak zdravý ekosystém. Pro budoucnost oceánů, a vlastně i lidstva, je nesmírně důležité, aby tuleni nevyhynuli. Podívejte se na fascinující život těchto hravých predátorů.


28. 2., 21.00 – Nejdivočejší ostrovy II (Japonsko)

V pokračování seriálu Nejdivočejší ostrovy, který zkoumá bohatou historii nedotčených rájů, se potopíte u japonských ostrovů, kde se setkávají tektonické desky a způsobují významnou seismickou a vulkanickou aktivitu. Ostrovy na Amazonce se na několik měsíců zaplavují a znovu vysoušejí, není proto divu, že jsou porostlé plovoucími pralesy. Ostrov Vancouver se může pochlubit nejbohatším zvířecím královstvím v celém Pacifiku. Řetězec 7000 malých a miniaturních filipínských ostrovů je opředený tajemstvím. A Falklandy jsou učiněným rájem tučňáků. Díky této řadě uvidíte nádherné scenérie a barvité detaily, které byste jinde hledali marně.


29. 2., 22.00 – Ztracené bomby studené války (50. léta)

Mount Kologet, Goldsboro, Palomares, Thule… To jsou místa čtyř jaderných nehod, čtyř temných skvrn v historii studené války. A také čtyři jména, na která se už zapomnělo. O těchto událostech se mnoho let nevědělo, protože šlo o přísně střežená oficiální tajemství. Díky jejich odtajnění se můžeme přesvědčit o tom, jak se neúprosný souboj mezi dvěma supervelmocemi vymknul kontrole a zavedl lidstvo na pokraj naprostého vyhlazení. Dvoudílný dokument Ztracené bomby studené války nás nejprve zavede do Spojených států amerických a poté na evropskou pevninu. Podívejte se, čemu jsme se jen o chloupek vyhnuli v době, která není tak dávno. Nahlédněte do mnoha temných zákoutí minulosti. Odhalte nečekané odpovědi. A zjistěte, jakému nebezpečí byla veřejnost vystavena v časech extrémního napětí mezi Východem a Západem.


1. 3., 21.00 – Guy Martin: Tank z první světové

19. listopadu 2017 uběhlo 100 let od první skutečné tankové bitvy v dějinách světa. Byla to bitva u Cambrai. Na počest mužů, kteří během ní položili své životy, proběhlo mnoho zajímavých akcí. Ale Guy Martin chtěl mít jistotu, že se nezapomene ani na génia britských inženýrů, díky kterým první bitevní tank vůbec vznikl. A tak dal dohromady tým expertů, aby společnými silami postavili co nejvěrnější repliku tanku Mark IV – tanku z první světové.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 23. 2. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.02.2020 • Eurosport oznamuje prodloužení práv na Grand Tours
21.02.2020 • Šest hodin v Austinu aneb generálka na Sebring
21.02.2020 • Biatlon na obrazovkách České televize až do roku 2026
19.02.2020 • Atmedia opět propojila Formuli 1 na Sport 1 a Sport 2 se sítí čerpacích stanic MOL
16.02.2020 • Příroda, věda nebo historie – vyberete si na Prima ZOOM v 8. týdnu
16.02.2020 • Revolučné vynálezy: komu vďačíme za pokrok?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist