Show Jana Krause – 26. 2. 2020
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.02.2020

Herečka Lenka Krobotová, hudebník Kapitán Demo a fotograf Martin Stranka se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 26. února ve 21.35 hod. na Primě.


Lenka Krobotová – herečka, která je od roku 2000 v angažmá v Dejvickém divadle, kde se naposledy objevila v kabaretu na motivy děl Karla Čapka Absolutno. Krobotová pochází z herecké rodiny. Věnovala se scénickému tanci, studovala gymnázium a k herectví se dostala až jako dospělá: „Po hereckých šatnách nás rodiče netahali. Takže to, že mě herectví láká, jsem poprvé pochopila, když jsem díky Petře Špalkové hrála v Kašparu. Když jsem pak doma oznámila, že se chci hlásit na herectví, máma mi fandila a přijímačky prožívala se mnou. Tátovi to bylo spíše nepříjemné, bál se asi, zda na to budu mít. A snažil se od toho distancovat,“ vzpomíná držitelka Českého lva za výkon ve filmu Díra u Hanušovic. Ač se to na jevišti nebo na obrazovce nezdá, v civilu je Lenka Krobotová spíš introvertní a ke svým často vyhroceným postavám si hledá cestu poměrně složitě. „Hraju hodně pestrou škálu charakterů, včetně postav nesympatických, komplikovaných nebo záporných. Uvědomila jsem si, že za sebe se vždycky snažím postavu tím, jak ji hraju, komentovat s láskou nebo osobním vztahem. To znamená, ať jde o jakkoli komplikovaný charakter, snažím se najít si k postavě cestu, mít ji ráda, porozumět jí a obhájit ji divákovi svým komentářem,“ říká.


Kapitán Demo – hudebník s nominacemi na tři ceny Anděl má na kontě vyprodané Forum Karlín, milionová přehrání hitů na YouTube, klip natočený v exotickém resortu – to byl ve stručnosti rok 2019 pro Kapitána Dema, z nějž se podle vlastních slov stále ještě úplně nevzpamatoval. „Ten jeho objem je schválně takový, má odrážet zrcadlo společnosti. Ta velká koule a ty zlaté řetězy jsou jeho značkou, i když to z určitého pohledu nemusí být in, spíše je in mít tetování a být rachitický. Ale nám to nevadí, k němu se to hodí a hezký je, že ta postava budí na jednu stranu respekt, a na druhou stranu smích, což jsme přesně chtěli,“ popisuje Demo vznik vlastní persony. A protože miluje velkohubá prohlášení, dodává: „Mám 300 kilo a čtyři miliardy na kontě. Jsem sůl týhle země. Všem vám zvýším platy a zajistím, že se budete smát víc a žít dýl.“ Autor hitu Zlatíčka v současnosti připravuje album určené především jeho dětským posluchačům.


Martin Stranka – byť je mladý fotograf samoukem a fotografii nikdy akademicky nestudoval, získal loni prestižní mezinárodní ocenění v soutěži Sony World Photography Awards, kde mu konkurovalo 326 tisíc dalších fotografií ze 196 zemí světa. Sám říká, že vyhrál „Oscara pro fotografy“. Řada lidí však při pohledu na snímek váhá, zda o fotku opravdu jde. „Stále je to fotografie, nic jiného to není. Všechny jednotlivé komponenty na fotografii jsou focené. V rámci koláže je to potom dáváno dohromady,“ vysvětluje Martin Stranka. Hlavním motivem jeho fotografií často bývají divoká zvířata v kontrastu s člověkem samotným nebo s tím, co člověk vytvořil. „Lidé, kteří mě neznají, a vidí první fotky, si říkají: To musí být strašná deprese a melancholický člověk na antidepresivech,“ směje se fotograf. Přiznává však, že impulsem k tomu začít fotit byla tragická událost v životě. A právě fotografování mu tehdy pomohlo. Dnes fotí úspěšný fotograf nejen volnou tvorbu, ale i plakáty k filmům či divadelním představením a komerční zakázky pro tuzemské i zahraniční klienty. Od 3. března představuje svou tvorbu na výstavě Dechem v pražském Mánesu.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 26. února ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27899/show-jana-krause-26-2-2020/