UPC odpovídá – 3.část
Autor: PR Press , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 08.05.2002
Ve spolupráci s týdeníkem Satelit-Parabola přinášíme další odpovědi na otázky, týkající se programové nabídky českého poskytovatele placené kabelové a satelitní televize. Odpovídat bude opět tiskový mluvčí UPC ČR, a.s., pan František Malina.

Otázka: Proč nevidím na Eurosportu některé noční programy, které jsou v televizním programu inzerovány a místo toho je tam jen logo Eurosportu?

Odpověď: Jedná se o technický problém, který spočívá v tom, že signál Eurosportu pro naše kabelové televizní rozvody přijímáme ze satelitního „balíku“ programů UPC Direct. Na vysílací (tzvn. uplinkové) stanici UPC Direct v Anglii, kde se smíchává český komentář Eurosportu s obrazem a odkud se rovněž celý balík programů UPC Direct „posílá“ na satelit, se Eurosport zařazuje do vysílání mezi 8.30 a 1.30 každý den. Tak totiž většinou vysílá. V noci mezi 1.30 a 8.30 se frekvence Eurosportu v balíku UPC Direct využívá pro přenos jiného televizního kanálu. Vysílací stanice UPC Direct v Anglii má s Eurosportem dohodu, že pokud se má vysílat nad onen pravidelný denní časový rámec, musí o tom dát Eurosport společnosti UPC předem vědět a na vysílací stanici UPC Direct se pak Eurosport zapne či vypne manuálně, podle konkrétního vysílacího programu. Bohužel se několikrát stalo, že Eurosport o vysílání nad pravidelný rozsah předem neinformoval a naši diváci pak viděli pouze logo. Avšak v minulých dnech proběhlo kvůli tomuto problému jednání mezi oběma smluvními stranami, a tak by k podobným výpadkům již nemělo v budoucnu docházet.

Otázka: Zaslechl jsem něco o české hitparádě na MTV. Pokud je to pravda, kdy je vysílána?

Odpověď: Jde o pořad MTV World Chart Express, hitparádu, která je založena na novém konceptu – přinést divákům tu nejžhavější muziku z celého světa. Počínaje 6.dubnem ji můžete sledovat každou sobotu v 10 hodin a každý čtvrtek v 19 hodin. Show je uváděna Mimi K, které pomáhají lokální moderátoři MTV. Show nabízí ty nejlepší klipy z celé Evropy (včetně prvních pěti hitů z ČR), dále z Indie, Japonska, Ruska, Brazílie, Tchai-wanu a Austrálie.

Otázka: Proč mi každý měsíc chodí na SIPO jiná částka k úhradě za vaše služby?

Odpověď: Je to s největší pravděpodobností z toho důvodu, že jste v průběhu minulého období žádal o změnu programové nabídky a SIPO nedokáže pružně na tuto změnu zareagovat. Předpis k úhradě platby pro SIPO totiž musíme zasílat s měsíčním předstihem, a proto často dochází k tomu, že částka k úhradě neodpovídá aktuálnímu stavu na zákaznickém účtu. Pokud se tedy v jakékoliv platbě přes SIPO neorientujete, kontaktujte, prosím, naše zákaznické centrum. Rádi Vám vše vysvětlíme a informujeme Vás o aktuálním stavu Vašeho zákaznického účtu. Pro zákazníky, kteří často mění svou programovou nabídku, bude určitě lepší hradit poplatky za naše služby přímým inkasem z účtu.

Měl jsem za to, že když si předplácím připojení na internet Mistral, mám k tomu nejmenší nabídku kabelové televize zdarma. Je to pravda?

Odpověď: Není tomu tak. Společnost UPC nevázala a ani nemůže vázat prodej dvou odlišných služeb v jednom „balíčku“. Rovněž tak, s ohledem na daňové předpisy a případné neoprávněné zvýhodňování, nemůžeme placenou službu nabízet určité skupině zákazníků zdarma. Skutečnost je taková, že obě služby nabízí naše společnost zvlášť a vždy za úplatu. Prověrka současného stavu, již asi míníte, se výhradně týká zákazníků bývalé sítě Dattelkabel, a jen uvádí nedostatky v ť a vždy za úplatu. Prověrka současného stavu, již asi míníte, se výhradně týká zákazníků bývalé sítě Dattelkabel, a jen uvádí nedostatky v činnosti bývalého vlastníka na správnou míru. Se zákazníky, u nichž se tyto nedostatky vyskytnou, uzavře naše společnost dvě nové smlouvy, zvlášť na kabelovou televizi a zvlášť na internet.

František Malina, tiskový mluvčí UPC ČR, a.s.


Po uzávěrce této části UPC odpovídá jsme dostali od tiskového mluvčího UPC ještě jednu informaci, a to, že od tohoto měsíce byl zlevněn pronájem samostatných přístupových karet pro abonenci UPC Direct. Společnost UPC, vedená snahou o zvýhodnění abonentů, kteří mají své vlastní přijímací zařízení a nebudou si tedy pronajímat receiver Philips, parabolu a ani konvertor, jim bude účtovat při uzavření smlouvy vratnou zálohu jen 900 Kč, oproti standardní výši 2000 Kč. Samozřejmě dále odpadá i povinná montáž certifikovanou instalační firmou, což je opět úspora několika set korun. Společnost UPC věří, že se tím podpoří pronájem samostatných karet u zájemců, kteří již mají doma funkční satelitní komplet, schopný přijímat programy v kódovacím systému CryptoWorks.

Tolik třetí část odpovědí UPC, pokud i vy máte nějakou zajímavou otázku, na kterou byste chtěli znát odpověď od tiskového mluvčího UPC, ptejte se v reakci pod tímto článkem anebo napište na adresu redakce@satCentrum.com. Z minula máme ještě nezodpovězené dotazy k zařazení Galaxie Sport do nabídky UPC, respektive nebyl upřesněn termín, odkdy bude tato sportovní stanice skutečně dostupná pro naše diváky v kabelových sítích UPC i přes satelit pro abonenty UPC Direct. Další dotazy směřovaly k zařazení slovenské JOJ TV do paketu UPC. Protože však JOJka zavádí pravidelný nedělní kontaktní pořad „Čo na to riaditeľ?“, máte nyní možnost zaslat mailem či zavolat svůj dotaz přímo generálnímu řediteli Richardu Rybníčkovi. První ředitelskou čtvrthodinku uvidíme již tuto neděli v poledne na JOJ TV. Samozřejmě tím nevylučujeme to, že se nebudeme na toto téma ptát i tiskového mluvčího. Rozhodně nás bude názor UPC zajímat a rádi vám jej (i další odpovědi) přineseme na našem webu satCentrum.

Čtvrté pokračování odpovědí přineseme v průběhu měsíce června.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/279/upc-odpovida-3-cast/