Fantasy Dance FM 96.7 se po 35 letech loučí
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 25.02.2020
Jak informoval server GrenzEcho, východobelgická stanice Radio Fantasy Dance FM 96,7 po karnevalu ukončí po 35 letech své vysílání. Jako důvod stanice uvádí, že na novém vysílači by musela přejít na jiný kmitočet, který z pohledu vlastníka stanice, podnikatelské rodiny Limburg z Heinsbergu, by nebyl ekonomicky únosný.


V komunitě s německým jazykem DG (Deutschsprachigen Gemeinschaft) ve východní Belgii byly VKV kmitočty nově koordinovány a přiděleny, což bude vyžadovat určité změny a přesuny kmitočtů. Již od roku 1984 vysílá Radio Fantasy z vysílače Raeren-Petergensfeld v aglomeraci Cáchy a Heinsberg v sousedství Severního-Porýní Vestfálska. Od roku 1999 stanice zavedla taneční formát (dance format).

"Tím nepochopitelnější je pro provozovatele stanice politické rozhodnutí o novém přidělení kmitočtu. Z našeho pohledu jiná frekvence pro známou značku Fantasy Dance FM 96.7 nedává smysl. Výdaje a náklady na nový kmitočtový marketing jsou pro nás nepřiměřené. I akciová společnost regioMEDIEN AG jako marketingový subjekt vyjádřila politování nad ukončením jediné euroregionální stanice pro mladé, která přispěla k mnohotvárnosti mediálního světa a na kterém participovalo několik mladých diskžokejů a moderátorů z regionu”, uvádí se v tiskové zprávě společnosti regioMedienAG ze dne 21. 2. 2020.


S využitím zdroje: Tom Sprenger, Radiowoche.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27902/fantasy-dance-fm-96-7-se-po-35-letech-louci/