Vysílání o přírodě táhne, AXOCOM přichází s relaxační Park TV
Autor: AXOCOM , e-mail: info@axocom.net Přidané: 03.03.2020
Vysílání pro milovníky přírody se v tuzemsku etablovalo. Po úspěchu stanice The Fishing & Hunting přichází distribuční společnost AXOCOM s již druhým kanálem se zaměřením na přírodu i zvířata. Od března nabízí ve svém distribučním portfoliu také stanici Park TV, jejíž vysílání je pojaté jako slow TV. Park TV je jediný takto koncipovaný kanál svého druhu ve střední Evropě.


„Jde o zajímavý koncept cílící hlavně na milovníky přírody. Toto vysílání přináší domů zejména pohodu a edukaci o světě zvířat,“ přibližuje Erika Luzsicza, ředitelka společnosti AXOCOM.

Stanice přinese ty nejzajímavější záběry z více než devadesáti kamer, které jsou nenápadně umístěné v parcích, záchranných stanicích, ale také v zoologických zahradách a volné přírodě. Slibují tak zachytit okamžiky, které nejsou běžně k vidění ani ošetřovatelům, nebo návštěvníkům zahrad či kolemjdoucím. Zároveň budou plnit edukační formu.

Park TV totiž přináší u vybraných záběrů i informace v podobě zvukového či textového komentáře. Sledovat bude možné až 70 druhů zvířat. Součástí bude i zpravodajství o zásadních událostech z přírodní říše ze zahraničí.

Přidanou hodnotou by mohla být také funkce HbbTV. „Ta umožní, že ve vybraných časech budou diváci sami ovládat předem vybrané a nastavené kamery,“ doplnila Luzsicza s tím, že zajímavostí jsou i připravované kvízy.

Popularitu pořadů se zaměřením na přírodu již před lety potvrdila stanice The Fishing & Huntig, jejíž doménou jsou pořady věnující se rybaření a lovu. Vysílá od roku 2008. Ještě téhož roku bylo možné televizní kanál naladit v Rumunsku, Česku a na Slovensku, posléze i v Polsku a v Bulharsku. V uplynulých letech se pak vysílání rozšířilo o další země západní Evropy. Stanice má v současnosti přes 10 milionů předplatitelů v regionu CEE.


AXOCOM, Tomáš Holý, 3. 3. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27923/vysilani-o-prirode-tahne-axocom-prichazi-s-relaxacni-park-tv/