Televízne noviny s tohtoročným rekordom, prekročili hranicu 700-tisíc divákov
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 12.03.2020
Situácia v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom naďalej zvyšuje divácky záujem o spravodajské relácie. Večerné Televízne noviny sa aj v utorok, 10. marca 2020, stali na obrazovkách televízie Markíza v oboch hlavných cieľových skupinách suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.


V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 dosiahli včerajšie Televízne noviny druhý najvyšší tohtoročný rating 12,7 % a rekordný trhový podiel 34,5 %. Súhrn najdôležitejších informácií z domova i zo sveta TV Markíza sprostredkovala až 705-tisíc divákom starším ako 12 rokov, čo je v prípade Televíznych novín absolútne najvyšší počet od začiatku tohto roka. Hlavná spravodajská relácia TV Markíza zároveň druhý raz v tomto roku prekročila hranicu 700-tisíc divákov.

Druhé miesto v rebríčku sledovanosti patrilo nasledujúcej relácii Počasie, ktorá zaznamenala vynikajúci rating 11,1 % a trhový podiel 29,6 %. Aktuálne informácie o počasí si nenechalo ujsť 637-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Exceloval tiež podvečerný seriálový hit Oteckovia, ktorý sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc. V cieľovej skupine 12-54 obsadil tretie miesto v utorkovom rebríčku sledovanosti s rekordným tohtoročným ratingom 10,4 % a vysoko nadpriemerným trhovým podielom 34,1 %. Konkurenčná šou Moja mama varí lepšie ako tvoja zaznamenala na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine výrazne nižší podiel na trhu 8,7 %. Včerajšiu epizódu najobľúbenejšieho rodinného seriálu si vychutnalo dovedna 513-tisíc divákov starších ako 12 rokov, čo je druhý najlepší výsledok od začiatku roku 2020.

Silnou jednotkou na trhu v rámci cieľovej skupiny 12-54 bola v čase vysielania aj druhá epizóda nového prime-time seriálu o sile priateľstva Červené pásky. V porovnaní s minulotýždňovým štartom si seriálová novinka plná silných emócií, ale aj nádeje a humoru ratingovo polepšila o 1,2 percentného bodu na úroveň 9,0 % a jej trhový podiel vzrástol o 1,1 percentného bodu na hodnotu 22,4 %. Konkurencia výrazne zaostala, keď seriál Nový život dosiahol na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine svoj doposiaľ najnižší trhový podiel 16,7 % a seriál Kolonáda na Jednotke RTVS podiel na trhu iba 3,7 %.

Na obrazovkách televízie Doma sa výborne rozbieha podvečerný seriál Dobrý doktor, druhá časť z včerajšej dvojporcie sa v rámci cieľovej skupiny 12-54 stala najsledovanejším utorkovým programom na Doma so skvelým ratingom 2,4 % a nadpriemerným trhovým podielom 6,4 %.

Skupina Markíza (Markíza, Doma, Dajto) bola v utorok v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 trhovým lídrom celodenne (share 29,2 %) aj v prime-time 19:00-23:00 (share 31,9 %).

(Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA)


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27946/televizne-noviny-s-tohtorocnym-rekordom-prekrocili-hranicu-700-tisic-divakov/