Epic Drama: Projekt Modrá kniha - odhal lež a zjisti pravdu o blízkých setkáních!
Autor: CHILLICOM/Epic Drama , e-mail: info@epicdrama.cz Přidané: 12.03.2020
Seriál Projekt Modrá kniha je nejen pro všechny milovníky UFO, ale i pro ty, kteří mají rádi seriály, po kterých vám ještě dlouho pracují myšlenky a nevědí se dočkat dalších dílů. Druhá řada populárního seriálu Projekt Modrá kniha odstartuje na kanále Epic Drama 19. března ve 21.00 hod.


Blízká setkání, terminus technicus, který označuje kontakt lidí s neznámými nebo neidentifikovatelnými létajícími objekty, běžně známými pod anglickou zkratkou UFO. Víte, že tento termín zavedl vědec českého původu? A co vyplývá z odtajněných dokumentů, které tato setkání zkoumali?

Oním vědcem zmíněným v úvodu byl Joseph Allen Hynek; na základě jeho klasifikace byl v roce 1977 natočen Stevenem Spielbergem známý sci-fi film Blízká setkání třetího druhu. A právě Hynek je hlavní postavou seriálu s názvem Projekt Modrá kniha, který kombinuje skutečnosti zjištěné z odtajněných dokumentů stejnojmenného projektu amerického letectva s hereckým uměním hvězdných jmen, jako jsou Aidan Gillen, Michael Malarkey nebo Ksenia Solo. Ponořte se společně s nimi do záhadných 50. let!


Již v březnu odstartuje druhá řada tohoto seriálu, jejíž první dvě epizody se týkají světoznámého roswellského incidentu, při němž se armáda USA pokoušela utajit údajný pád mimozemského letounu. Město Roswell v Novém Mexiku je dodnes Mekkou záhadologů, kteří oficiální verzi amerického letectva o pádu meteorologického balónu nechtějí uvěřit. Roswellský incident se stal námětem pro několik filmů i píseň Roswell 47 od švédské death-metalové skupiny Hypocrisy, která je tak populární, že ji skupina nesmí vynechat na žádném koncertě. To jen nasvědčuje, jakou senzaci dokáží vyvolat nejasnosti ohledně UFO.

Slyšeli jste o názvu Area 51? Jde o označení pouštní vojenské oblasti americkém ve státě Nevada, o které toho příliš nevíme ani dnes. Ani tato oblast se nevyhnula podivným událostem, které se objevily v druhé řadě seriálu Projektu Modrá kniha. Astrofyzik J. Allen Hynek společně s kapitánem Michaelem Quinnem zde vyšetřují případ údajně uneseného vojáka a zjišťují, že existují mnohé dobré důvody k tomu, aby si Oblast 51 některá svoje tajemství nechala pro sebe.

Další epizoda seriálu se zaměří na událost z Hopkinsville, ve které jsou hrdinové seriálu zataženi do supertajného projektu CIA s názvem MK Ultra a v jeho rámci vyšetřují údajný mimozemský útok na dům ve venkovské oblasti státu Kentucky. Ten měl být podle CIA počátkem mnohem rozsáhlejší invaze. Ufologové považují tenhle případ za jeden z nejlépe zdokumentovaných případů v historii UFO incidentů, zatímco skeptici říkají, že zprávy byly způsobeny „účinky vzrušení“ a chybnou identifikací přírodních jevů, jako jsou meteory a sovy. Oficiální zpráva reálného vyšetřování Projektu Modrá kniha uzavřela celou záležitost v Hopskinsville jako hoax.


Ani druhá řada seriálu Projektu Modrá kniha nemůže postrádat řádní dávku napětí. Tu přináší nejen jednotlivé případy, ale teprve do tuhého pojede, když zmizí samotný hlavní hrdina seriálu, profesor Hynek. Jeho parťák Quinn ve spolupráci se CIA se ho pokusí vypátrat. To či je tenhle příběh založen na skutečných událostech nebo jen na bujné fantazii filmařů zůstává už jen na divácích.

Seriál Projekt Modrá kniha je nejen pro všechny milovníky UFO, ale i pro ty, kteří mají rádi seriály, po kterých vám ještě dlouho pracují myšlenky a nevědí se dočkat dalších dílů. Druhá řada populárního seriálu Projekt Modrá kniha odstartuje na kanále Epic Drama 19. března ve 21.00 hod.


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM, 12. 3. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27949/epic-drama-projekt-modra-kniha-odhal-lez-a-zjisti-pravdu-o-blizkych-setkanich/