Velký výběr dokumentů na Prima ZOOM
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 15.03.2020
Víme, co vás zajímá, a vše, co chcete vědět, nabízí nejpopulárnější zábavně vzdělávací kanál Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: odstartujeme další Velké vlakové putování VI; podíváme se na Neviditelná města starověku; ukážeme vám Zvířata se zlou pověstí; navštívíme Orangutaní školu v džungli; podrobně prozkoumáme aféru Watergate; pozor na Krizi antibiotik a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

16. 3., 21.00 hod. – Velké vlakové putování VI (Z Kyjeva do Oděsy)

V dalším pokračování oblíbeného cestopisného seriálu se Michael Portillo, vyzbrojený historickým vlakovým průvodcem a oblečený do typického barevného sáčka, vydává na dvě nezapomenutelné cesty po historických železničních trasách. Tentokrát vyráží z ukrajinského Kyjeva do Oděsy a pak z gruzínského Batumi do ázerbajdžánského Baku. Cestou navštěvuje městečka a vesničky, prohlíží si místní památky a seznamuje se s lokálními tradicemi. A zároveň vypráví poutavý příběh o tom, co se dělo v kontinentální Evropě v roce 1913, kdy se všechno změnilo – krátce předtím, než šel celý svět do války.


17. 3., 21.00 hod. – Neviditelná města starověku (Káhira)

Historik Michael Scott se pouští do průzkumu hlubokého podzemí. Díky nejmodernější technologii skenování pomocí laseru a virtuální realitě odhaluje dávná tajemství starověkých měst. Vychutnejte si překrásnou architekturu Káhiry, Athén a Istanbulu v takové podobě, v jaké je s cestovkou neuvidíte.


17. 3., 22.00 hod. – Pohotovost pro exotická zvířata III (Agama)

Ve třetí sérii tohoto fascinujícího pořadu, který je plný zvláštních a nečekaných příhod, se znovu vrátíme na floridskou Pohotovost pro exotická zvířata. Sledujte, jak si doktorka Susan Kelleherová a její tým poradí s mnoha různými naléhavými případy. Mládě klokana potřebuje prohlédnout, králíka sužuje agresivní forma rakoviny, fretce je špatně z čokolády, koza má nateklá vemena… Na nudu si Dr. K rozhodně nemůže stěžovat. A jak vždycky říká: „Cokoli kromě psů a koček. Když se vlezou do dveří, budu je léčit!“


18. 3., 21.00 hod. – Zvířata se zlou pověstí (1. díl)

Představivost lidstva se po staletí vyvíjela díky tomu, že jsme v dětství četli pohádky, které už dlouho stojí u zrodu všeho, čeho se člověk obává a čemu věří. Děsí nás soví houkání a bojíme se zlé moci ropuch nebo čarodějnic. Obětí našeho strachu se stala nevinná divoká zvířata. Nastal čas postavit se strachu tváří v tvář. Tato tajuplná mini série kombinuje kresby malíře Johna Hora, který pracoval na filmových trilogiích Pán prstenů a Hobit, se záběry z přírody. Nabízí úplně jiný pohled na pomlouvané zvířecí druhy a odhaluje nejen jejich důležitou úlohu v přírodě, ale i svůdnou krásu.


19. 3., 21.00 hod. – Válečné projekty Třetí říše III (Hitlerova obří ostrovní pevnost)

Ve snaze vydobýt nadvládu nad celým světem vyžadoval vůdce nacistické Třetí říše Adolf Hitler největší a nejsmrtonosnější zbraně v historii vojenství. Ve třetím pokračování tohoto fascinujícího seriálu se zaměříme na šokující taktiky bleskové války, bezkonkurenční opevnění Normanských ostrovů a Vůdcovu megaponorku – tichý smrtící stroj s potenciálem vyhrát nacistům druhou světovou válku. Důkazy o těchto děsivých zbraních a neuvěřitelných obranných systémech jsou rozesety po celé Evropě, stačí vědět, kde je hledat. Tento historický seriál tak kráčí po stopách týmu odborníků na temné výpravě přes evropské hory, lesy i bývalá industriální centra. Odhaduje svět nacistů, který zůstával několik dekád skrytý před našimi zraky. Každá epizoda kombinuje dramatické herecké rekonstrukce, pečlivě vytvořené digitální záběry a vzácné archivní materiály a odhaluje osobní příběhy mužů, kteří navrhli, postavili a ovládali Hitlerovy fascinující mega zbraně.


19. 3., 23.00 hod. – Orangutaní škola v džungli (1. díl)

Dokumentární soap opera Orangutaní škola v džungli vypráví o veselých příhodách, trumfech i tragédiích tlupy osiřelých orangutanů, kteří se zúčastnili jedinečného lesního vzdělávacího projektu. Ještě o tom neví, ale na tyto zvědavé mlaďochy čekají velké věci. Když se jim podaří úspěšně absolvovat školu, mají možnost žít na svobodě v divočině. Než k tomu dojde, musí si projít mnoha trapnými chvilkami, přežít všechny slzy, špatné nálady i náctileté lásky, kterým se nevyhne žádný dospívající orangutan.


21. 3., 20.00 hod. – Sedm světů, jedna planeta: Ze zákulisí

Zajímá vás, jak vznikal přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce televize BBC? Fantastická cesta kolem světa přes sedm světadílů není jednoduchá záležitost. Aby mohl vzniknout tento fascinující seriál, muselo se na něm podílet 1500 lidí, kteří cestovali 499 dnů a strávili 1794 natáčecích dnů ve 41 zemích, aby pořídili 2260 hodin filmového materiálu. Vydejte se s nimi na cestu za poznáním.


21. 3., 22.00 hod. – Watergate (Vloupání)

Aféra Watergate otřásla v roce 1972 Spojenými státy. V době úřadování prezidenta Nixona došlo k cílenému vloupání do sídla Demokratické strany v komplexu Watergate za účelem odposlechu. Poznejte důvody, které k aféře vedly, a jaké měla důsledky. Režisér Charles Ferguson oceněný Oskarem za dokumentární film Finanční krize přibližuje kompletní příběh o konspiračních machinacích, které přivodily pád amerického prezidenta Richarda Nixona. Historický seriál Watergate poprvé zachycuje celý příběh o skandálu Watergate od prvních znepokojivých známek Nixonova prezidentství, až po jeho rezignaci a ještě dále. Je to zvláštní, ale navzdory mnoha skvělým knihám a filmům nebyly dějiny a průběh skandálu Watergate nikdy odvyprávěny v kompletní podobě. Fergusonův počin navíc přibližuje Watergate v kontextu složitých společenských a politických otázek, které jsou v současnosti ještě aktuálnější než dříve.


22. 3., 20.00 hod. – Jaguar: Jak se rodí superauto

Tento jedinečný film zachycuje přestavbu Jaguaru XKSS, modelu, který se stal prvním superautem světa. Nenechte si ujít exkluzivní pohled do zákulisí a zažijte opravdové technické dobrodružství. Podívejte se, jak malý tým automobilových umělců 21. století a špičkových inženýrů sestavil Jaguar XKSS od prvního šroubku. Každý fanoušek klasických aut dostane jedinečnou příležitost nahlédnout do nejmodernějších dílen.


22. 3., 23.00 hod. – Krize antibiotik

Každý rok zahyne po celém světě 700 000 lidí. Jejich vrahem jsou zvlášť rezistentní bakterie – mikrobi, se kterými si žádná antibiotika neporadí. Podle nedávné studie může být počet jejich obětí do roku 2050 desetkrát vyšší. Jinými slovy: jestli se nepodaří vyvinout nové silné léky, každý rok zemře až 10 miliónů lidí. Tento dokument odhaluje, jak jsme se dostali do slepé uličky. Je to příběh o tom, jak nedbalost, chamtivost a krátkozrakost zavinily, že antibiotika, která dříve představovala jasný rozdíl mezi životem a smrtí, začínají být naprosto neúčinná. Je to vědecký thriller o zklamaných doktorech v prvních liniích, povstaleckých vědcích, pacientech zápasících se smrtícími nemocemi a diplomatech hledajících recept na záchranu světa.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 15. 3. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27957/velky-vyber-dokumentu-na-prima-zoom/