Celodenné vysielanie RTVS ku koronavírusu
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 17.03.2020
RTVS informuje na celodennej ploche o vývoji situácie a najdôležitejších otázkach spojených s pandémiou koronavírusu. Najnovšie správy si diváci môžu pozrieť aj prostredníctvo sociálnych sietí na Facebookovej stránke Správy RTVS. Okrem toho RTVS pripravila nový web https://www.rtvs.sk/koronavirus, ktorý je pravidelne aktualizovaný o nové fakty a rady.


Každý deň od 7:30 do 24:00 zároveň nepretržite informuje občanov o aktuálnom dianí v súvislosti s koronavírusom prostredníctvom textových informácií (tzv. crawl) na Jednotke a Dvojke. Textové správy vysiela počas celého dňa okrem spravodajstva a programov s otvorenými titulkami.

Pravidelné spravodajstvo o 7:30, 12:00, 16:00 a 19:00 sa v pracovných dňoch rozšírilo o mimoriadne správy o 10:00 a 14:00. Ďalší sumár mimoriadnych pravidelných informácií vysiela Jednotka každý večer po hlavnom večernom programe. V ňom prináša rozhovory nielen s odborníkmi z najrôznejších oblastí, ale tiež odpovede na otázky, s ktorými sa diváci obracajú na RTVS. Diváckym otázkam sa na adekvátnej ploche venuje RTVS vo všetkých spravodajských reláciách, v diskusnej relácii Rádia Slovensko K veci a na Facebooku.

Aktuálny vývoj situácie rozoberajú tiež spravodajské relácie Rádia Slovensko, aktuálna publicistika a diskusné relácie Z prvej ruky a K veci.

O koronavíruse, ochrane pred jeho šírením a boji s ním, sa každý deň od 12:20 na Jednotke budú s odborníkmi rozprávať moderátorky Dámskeho klubu. Diváci sa napríklad dozvedia ako chrániť deti pred nákazou, ako si správne umývať ruky a dezinfikovať priestory. Moderátorky zároveň ukážu návod, ako sa doma dajú ušiť ochranné rúška.

Tému koronavírusu na dennej báze rozoberajú naživo na Dvojke o 16:20 aj moderátori denného magazínu Regina. Okrem súhrnu najaktuálnejších informácií prinesú divákom praktické rady o tom, ako zabaviť deti a učiť ich doma, vydávaní sociálnych dávok, domácej výrobe dezinfekčných prostriedkov, o zavedených opatreniach súvisiacich s daňovým priznaním. Pozrú sa tiež na možnosti a postup zamestnávateľov pre zamedzenie šírenia nákazy, ako sú pripravené mestá a obce na zabezpečenie bežného chodu, ako pracovať so seniormi a nahradiť im osobný kontakt, či na donášku potravín.

Akej veľkej hrozbe čelíme, ako sme na pandémiu pripravení, ako na ňu reagovať a čo pandémia odhalila o správaní Slovákov? Na tieto otázky budú v stredu 18. marca reagovať psychiater Aloiz Rakús a pravdepodobný minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). Diskusná relácia Do kríža začína o 22:00 na Dvojke.

RTVS prináša informácie aj na online. Okrem spravodajských informácií streamuje na sociálnej sieti Facebook všetky spravodajské relácie, mimoriadne spravodajstvo a tlačové konferencie k aktuálnej situácii. Okrem toho RTVS pripravila web https://www.rtvs.sk/koronavirus, na ktorom verejnosť nájde informácie o epidémii, základné hygienické pravidlá a odkazy na relácie, ktoré sa tejto tematike venujú.


Bratislava, 16. marec 2020, Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27963/celodenne-vysielanie-rtvs-ku-koronavirusu/