ÓČKO TV reaguje na rušení živých vystoupení. Přináší divákům záznamy koncertů
Autor: Stanice O , e-mail: info@ocko.tv Přidané: 17.03.2020
Showbyznys se v těchto dnech potýká s rušením všech koncertních akcí. Celosvětové ztráty spojené s prodejem vstupenek se mohou vyšplhat na miliardy dolarů. Umělci reagují na zákaz koncertů přesunutím svých aktivit do online a TV světa. I hudební televize ÓČKO se rozhodla zařadit do vysílání záznamy koncertů českých a slovenských zpěváků a kapel.


První tři koncerty vysílané minulý týden, které byly z projektu ÓČKO G2 ACOUSTIC STAGE a přinesly Marka Ztraceného, Prago Union a kapelu Wohnout, sledovalo dohromady téměř 40 tisíc lidí. Televizní stanice má naplánovány na tento týden další koncerty.

Díky opatřením spojeným s koronavirem se u nás i po celém světě ruší živá vystoupení. Hlavní světoví promotéři Live Nation Entertainment a AEG Presents museli například zrušit severoamerické turné Céline Dion nebo Billie Eilish. Podle reportu auditorské společnosti PricewaterhouseCoopers byl předpokládaný obrat z prodeje vstupenek a sponzoringu pro živá vystoupení na rok 2020 odhadován na 29 miliard USD. Ztráty zábavního průmyslu se tedy mohou vyšplhat na miliardy dolarů.

Se stejným problémem se potýkají i domácí interpreti. Svá turné a koncerty museli zrušit nebo posunout například kapela Mirai nebo slovenští rapeři Kontrafakt. Jako reakci na zavření všech kulturních akcí zařadila hudební televize ÓČKO do vysílání záznamy koncertů domácích hudebních interpretů. Programový ředitel Alexandr Guha k tomu říká: „Pokud máte karanténu, nařízené volno nebo jste zkrátka zůstali doma, nestresujte se neustálým čtením zpráv o pandemii a nepodléhejte panice. Zůstaňte v klidu a pusťte si naše vysílání.“

TV ÓČKO bude vysílat záznamy koncertů přímo ze studia, kde se v rámci projektu ÓČKO Sessions představili například Majk Spirit, kapela Nebe nebo Sebastian a také se připojí k aktuálnímu projektu #shudboujsmespolu, který přinesl v živých streamech několik speciálních koncertů ze zkušeben, jako například Pokáče nebo kapely Mirai. „Když nám tedy koronavirus ruší koncerty, tak si aspoň můžeme takto spolu zazpívat,“ řekl ke smyslu projektu písničkář Pokáč. Na stanici ÓČKO STAR se odvysílají koncerty z projektu ÓČKO G2 ACOUSTIC STAGE, které vždy přinášejí unikátní akustické verze známých hitů v podání například kapely Chinaski nebo Michala Hrůzy.


Koncerty na TV ÓČKO vždy od 21:00 hodin:

út 17.3. POKÁČ: #SHUDBOUJSMESPOLU
st 18.3. MIRAI: #SHUDBOUJSMESPOLU
čt 19.3. MAJK SPIRIT: ÓČKO SESSIONS
pá 20.3. NEBE: ÓČKO SESSIONS
so 21.3. SEBASTIAN: ÓČKO SESSIONS


Koncerty na ÓČKO STAR vždy od 17:00 hodin:

st 18.3. MICHAL HRŮZA: G2 ACOUSTIC STAGE
pá 20.3. CHINASKI: G2 ACOUSTIC STAGE
so 21.3. NO NAME: G2 ACOUSTIC STAGE


Pozadu nezůstává ani nabídka hybridního vysílání. Pokud diváci zmáčknou červené tlačítko na své „chytré televizi“, mohou se kdykoliv podívat na další koncerty v archivu na HbbTV ÓČKO, jako například kapely UDG nebo Jakuba Děkana s celou řadou hostů.

Hudební stanice ÓČKO, ÓČKO STAR, ÓČKO EXPRES a ÓČKO BLACK jsou součástí multimediální skupiny MAFRA.


V Praze 17. března 2020, Milana Bazanac Kadlčíková, Marketingová manažerka ÓČKO, Anděl Media Centrum

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27968/ocko-tv-reaguje-na-ruseni-zivych-vystoupeni-prinasi-divakum-zaznamy-koncertu/