Polovina dětí u televizního vyučování: UčíTelka zaujala školáky i rodiče
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 18.03.2020

Pondělní premiéra unikátního zábavně-vzdělávacího projektu UčíTelka přilákala k obrazovkám více než polovinu dětí, které v danou chvíli měly zapnutou televizi. Nově Česká televize vyjednala možnost vysílání i pro děti žijící v zahraničí.


Nejen školní, ale i předškolní děti přilákalo v pondělí k obrazovkám premiérové vysílání pořadu UčíTelka. Ve skupině dětí ve věku 4-12 let se stal vůbec nejsledovanějším pořadem letošního roku na všech televizích. Pořad nesledovalo jen v průměru 147 tisíc dětí (4-14 let, při podílu na publiku 54, 8 %), ale i 155 tisíc dospělých.

„Děti, rodiče i pedagogy pořad zaujal. Jen včera dostalo divácké centrum České televize 365 emailů, z toho naprostou většinu pochvalných, a stovky komentářů nám lidé píšou na sociální sítě. Rodiče nám posílají fotky a videa dětí, které si u pořadu úkoly z výuky zkouší,“ shrnuje generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „České televizi se také povedlo zareagovat na četné prosby o uvolnění pořadu pro internetové vysílání v zahraničí, ode dneška si jej mohou pouštět i děti, které nejsou zrovna v Česku.“

„Samozřejmě vnímáme i nápady a postřehy diváků, třeba k delším záběrům na tabuli, aby děti doma u obrazovek vše stihly, nebo nabídky pomoci od desítek organizací a firem na výukové materiály či zajímavé aktivity k doplnění vyučování. Vyhodnocujeme je a některé jistě do pořadu zařadíme,“ doplňuje vedoucí projektu Luboš Rosí.

Česká televize vytvořila speciální vzdělávací blok věnovaný školákům v reakci na uzavření škol v celé České republice. Kromě dopolední UčíTelky nabízí kanál ČT2 blok Odpoledka určený především starším žákům. Speciální výukový program vysílá v úterý a ve čtvrtek také Jednička České televize. Pořad Škola doma pomůže studentům, kteří se připravují na přijímací zkoušky na střední školy nebo víceletá gymnázia.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 17. 3. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27969/polovina-deti-u-televizniho-vyucovani-ucitelka-zaujala-skolaky-i-rodice/