Nový program České televize ČT3 bude dostupný v multiplexu 21
Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 20.03.2020
Nový program České televize ČT3 začne vysílat v pondělí 23. března v 9 hodin. Bude zařazen v DVB-T2 multiplexu 21, který patří České televizi a provozují ho pro ni České Radiokomunikace (CRA). Rychlé operativní zařazení programu ČT3 umožní České televizi probíhající přechod na nový vysílací standard DVB-T2 s kodekem HEVC, který je efektivnější a vytvořil tak prostor pro více televizních programů.


Nová vysílací síť DVB-T2 pokrývá více než 99 % domácností a téměř všichni, kdo mají DVB-T2 přijímač, tak budou moci naladit nový program ČT3.

„Když jsme mluvili o výhodách přechodu na DVB-T2, přesně toto jsme měli na mysli, nový standard dává prostor pro vznik nových kanálů,“ říká generální ředitel CRA Vít Vážan. „Podporujeme Českou televizi v jejím úsilí, po technické stránce je vše připraveno a nový kanál může být 23. března v 9 hodin spuštěn,“ dodává Vít Vážan.

Flexibilitu v počtu vysílaných televizních programů umožňuje České televizi vlastnictví celoplošné pozemní vysílací sítě. Pozemní televizní vysílání pokrývá svým signálem více než 99 % domácností v ČR a pozemní televize je pro diváky jedinou bezplatnou platformou.


České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Petra Miterová, Tiskový mluvčí, Neopublic Porter Novelli
Anna Tůmová, Manažer marketingu a komunikace, České Radiokomunikace, 19. 3. 2020


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27980/novy-program-ceske-televize-ct3-bude-dostupny-v-multiplexu-21/