TV ÓČKO startuje unikátní projekt #VidimSeNaOcku a propojuje TV vysílání se sociálními sítěmi
Autor: TV Óčko , e-mail: info@ocko.tv Přidané: 26.03.2020
Hudební televize ÓČKO spouští tento týden projekt s názvem #VidimSeNaOcku. Nová technologie, která vznikla „in house“, posouvá hranice mezi televizním vysíláním a online světem. Jde o platformu umožňující zobrazení obsahu ÓČKO sociálních sítí live na televizní obrazovce ve vizuální podobě stejné jako na Facebooku. Fanoušci ÓČKA se mohou těšit na interaktivní zapojení do vysílání během odpoledních playlistů.


Aplikace se objeví v budoucnu i v živém pořadu Mixxxer Show nebo v hitparádě ÓČKO Chart. ÓČKO má nejsilnější organicky vybudované sociální sítě v českých médiích, jejich propojení do vysílání přináší novou formu mediální komunikace.

TV ÓČKO spouští jako první na trhu reálné vizuální propojení obsahu ze sociálních sítí přímo do vysílání a nabízí svým divákům a fanouškům možnost podílet se zábavnou formou na tvorbě témat a obsahu v TV. Radek Szirti, šéf digitálních médií ÓČKO představuje pozadí projektu: „Engagement na ÓČKO sociálních sítích je obrovský a vidět své komentáře v televizi je pro naše fanoušky přidanou hodnotou. Vytvořili jsme proto unikátní platformu, kdy obsah sociálních sítí a své reakce uvidí fanoušci v televizi ve stejné podobě, jako jsou zvyklí na Facebooku.“

„Obsahově se posty budou zaměřovat na infotainment, divácké ankety a trendující online zábavu. Startujeme v testovacím režimu jednoho postu denně zobrazeného v odpoledním playlistu ÓČKO trendy (14:05 - 15:35) a podle ohlasu plánujeme rozšiřovat,“ dodává Alexandr Guha, programový ředitel TV ÓČKO.

Po technické stránce jde o systém API, který přenáší uživatelská data do vysílání. Technologie vznikla "in house" a grafické řešení vytvořila produkční agentura FRAME100R a to tak, aby panel sociálních sítí svým umístěním a částečnou transparentností nerušil vysílání. Celý vývoj trval zhruba dva měsíce a tento týden jde do pilotního startu. Současná situace, kdy jsou omezeny reálné kontakty mezi lidmi a zároveň stoupá sledovanost televizí, vývoj urychlila. Divákům TV ÓČKO díky této aplikaci nabídne novou formu interaktivní mediální komunikace.

Videoukázku reálného vysílání najdete zde: https://youtu.be/5KYIc7BW0Mw

Hudební stanice ÓČKO, ÓČKO STAR, ÓČKO EXPRES a ÓČKO BLACK jsou součástí multimediální skupiny MAFRA.


V Praze 25. března 2020, Milana Bazanac Kadlčíková, Marketingová manažerka ÓČKO

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27995/tv-ocko-startuje-unikatni-projekt-vidimsenaocku-a-propojuje-tv-vysilani-se-socialnimi-sitemi/