Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 04:08:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Nakupujte přes obrazovku
– nalaďte si Nat 1

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 08.05.2002


Éra interaktivní televize, tedy nákupů a objednávání a placení služeb přes televizní obrazovky dorazila i do našich zemích. Již brzy totiž bude spuštěný projekt české teleshopingové televize Nat 1.

Ano i v Čechách, na Moravě a ve Slezsku budeme moci, pohodlně usazeni ve svém křesle před mihotavým svitem televizních obrazovek, realizovat své nákupy. A to nejen v několikaminutových reklamních blocích, ale dokonce po celých 17 hodin denně, a v pozdějších letech non stop, dvacet čtyři hodin denně! Rada pro rozhlasové a televizní vysílání totiž v minulých dnech udělila licenci pro vysílání teleshopingovému kanálu Nat 1.

Tato televize by měla, dle slov spoluzakladatele, Martina Dvořáka, zahájit pokusné vysílání již v prosinci letošního roku, regulérní vysílání by bylo realizované od začátku příštího roku. Vysílat by se mělo v kabelových sítích a v digitálním paketu Czechlink, na satelitu Eurobird 1, pozice 28,5 stupňů východně, frq. 12,607 H, SR 27500, FEC 3/4. Tedy ve stejném paketu, kde nyní zachytíme televize ČT1, ČT2, Prima, TV3 a Markíza. Signál by byl samozřejmě volný, nezakódovaný. Majitelé licence doufají, že kanál Nat 1 tím bude dostupný pro cca 500 tisíc českých domácností.

Vysílání bude vycházet z tradičního pojetí teleshopingových kanálů, jaké známe z Evropy i ze zámoří, zhruba polovinu vysílacího času bude zabírat živě moderovaná presentace výrobků a služeb ve studiu, zbytek budou tvořit předtočené spoty a reklamy. Samozřejmě bude poskytnuta možnost si vybrané zboží hned zakoupit či rezervovat prostřednictvím telefonátu, zasláním SMS zprávy či e-mailem přes internet. Autoři obhajovaného projektu před Radou prokázali svou praxi a marketingové zkušenosti, které chtějí zúročit při tvorbě programu, který by měl překonat dnešní neoblíbené reklamní spoty na našich televizích. Doufejme, že se jim jejich smělé plány podaří zrealizovat.

Když mne v loňském roce pan Dvořák, tehdy ještě coby televizní režisér, oslovil s tím, že chystá projekt první české specializované teleshopingové televize, pro který byl skutečně silně zapálený a velmi mu věřil, ptal se mne na názor, jaké jsou šance, že si tato televize získá diváky, pokud bude vysílat v paketu Czechlink. Pro něj byla tehdy asi otázka dostupnosti tohoto paketu našimi diváky velkou neznámou. Obával se, že jen velmi málo příznivců družicové televize bude mít možnost příjmu z této satelitní pozice. Samozřejmě jsem ho ujistil o tom, že je dnes řada satelitních fandů vybavena natáčením paraboly, případně má multifeed či druhou parabolu k nejrozšířenější variantě příjmu programů z Astry. Abychom si toto tvrzení ověřili v praxi, uspořádali jsme na satCentrum anketu s otázkou: Sledujete České a slovenské satelitní programy? Čtenáři webu pak měli na výběr z 5 možností: 1. Nemám možnost, 2.Jen v kabelové síti, 3.Ano, v paketu Czechlink, 4.Ano, v paketu UPC Direct a 5.Ano, v paketu Czechlink i UPC Direct. K těmto otázkám se v období od 1.7. do 9.9.2001 vyjádřilo celkem 753 návštěvníků Česko-slovenské satelitní domény. A s jakým výsledkem? Zajímala nás především 3. a poslední možnost odpovědi, pro kterou se vyjádřilo celkem 16% a 23% respondentů. Pokud by byla stanice Nat 1 šířena i v paketu UPC Direct, pak získá i dalších 19% potencionálních diváků a tedy i nakupujících. Pokud bude program šířen v kabelových sítích i přes satelit, pak dosáhne velmi lichotivou možnost oslovit 77% procent divácké obce. Což je, aspoň podle výsledků naší ankety, rozhodně zajímavá a lákavá představa.

Tolik první informace, přejeme všem zainteresovaným při přípravě a realizaci tothoto projektu hodně úspěchů a spokojené diváky a zákazníky. Jakmile budeme znát další podrobnosti o kanálu Nat 1, zveřejníme je hned, samozřejmě, pro vás na našich stránkách.

Otázka do diskuse: Koupil byste si nějaké zboží ze shopingu na televizní obrazovce? Pokud ne, uveďte prosím své výhrady.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 9   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.05.2002 • Květnové změny v německé placené televizi PREMIERE [ 1 ]
11.04.2002 • Švýcarský Teleclub spouští digitální paket [ 3 ]
01.04.2002 • Psali jsme na Apríla
Rádio Natália
[ 2 ]
22.02.2002 • Vysoké frekvencie
Nevýhody prenosov v Ka pásme a jeho náhrada
19.02.2002 • Nagravision pod lupou Časť 4. - Nagra z Hispasatu - Vía Digital
17.02.2002 • Nový paket Nowa Cyfra+ smeruje k fiasku [ 7 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Nákupy 

25.11.2002 21:19 • Lada
Tak místo, aby tam bylo něco pořádného, tak zase další zbytečnost.Místo toho bych radši uvítal slovenské stanice Slovlink, které bych chytnul na kartu Czechlink.
 
 
  Re: Nákup přes obrazovku 

25.11.2002 20:26 • anonym
A co nakup cez internet, to mas to iste, nie? A kolko ludi dnes uz kupuje cez internet a bude este viac.
 
 
  Nákup přes obrazovku 

25.11.2002 12:44 • anonym
1. jsem si koupil a doplatil jsem na to. Zboží nevyhovovalo.

2. jsem koupil až po obhlídce zboží u jiných a dobře jsem nakoupil.

Závěr: propagační dril multimedia oblbuje, kupte, a na nic víc než jsme ukázali, se neptejte. Po ”ručním ohmatání zboží” se mohu lépe rozhodnout a zvážit, jestli vůbec mi daný výrobek vyhovuje. Když nakupuji v obchodě, taky si zboží nechávám předvést vícekrát a poslouchám, co si lidé kolem říkají.

Jako nákupní telvize se mi líbí ze satelitu TW1, Neue LIFE, Thomas Cook, Sonnenschein, Canaria, Andalusie či různé Travelshopy, kde je hodně dokumentaristiky.
 
 
  Předražené, lživé, klamné 

22.05.2002 12:13 • Alois Mrazek
Sleduji obdobná vysílání na německých satelitech a znám zkušenosti

svých přátel v Německu.Nikdomu nedoporučuji.
 
 
  Můj příspěvek 

10.05.2002 12:02 • anonym
Nikdy - nabizeji podobne zbozi jako podomni obchodnici. Predrazene a se lzivou reklamou, neznackovy sunt. Stejne zbozi najdete u trhovcu za polovicni cenu. Czechlink sice prijimam, ale tento program bych si ani nenaladil.
 
 
  Můj příspěvek 

08.05.2002 14:35 • anonym
Kvůli této televizi si hned otočím parabolu....Jsem zvědavý kolik lidí se na to bude dívat.....Opravdu tv na h....!
 
 
  Nekupil 

08.05.2002 14:34 • oklamany
Nekupil, pretoze raz som to uz urobil, tovar nesplnal tam propagovane vlastnosti, tak som ho reklamoval, chcel som naspat peniaze a nic som nedosiahol. Momentalne sa na to divam velmi skepticky, ale mozno je to len moj subjektivny dojem. Sameho by ma zaujimalo kolko ludi si takto objednava tovar, asi ich nebude malo, kedze sa predajcom vyplaca platit drahy televizny cas. Len mi nejde do hlavy, ako je to mozne? Logika hovori, nekupuj je to podvod, nikto okrem teba aj tak nekupuje. Skusenost hovori, propagovane vlastnosti su dosiahnutelne len za urcitych na mieru sitych podmienok - okruhly zemiak, predzehlena zaclona, atd. V beznom zivote su ponukane tovary z 80% nepouzitelne.
 
 
  Můj příspěvek 

08.05.2002 12:41 • anonym
Zase stanice na hov.. A zbytečně zabere přenosovou kapacitu na transpondéru, který využíva Czechlink.
 
 
  Můj příspěvek 

08.05.2002 09:04 • anonym
Nie.

Vecsinou sa tam ponuka nepredajny tovar.
 
 
Celkový počet komentářů: 9 / zobrazují se: 1 ... 9

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist