Nejsledovanější přímý přenos ČT art v historii: Eva Holubová se svou páteční one woman show Hvězda
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 31.03.2020

Komedii Hvězda o fiktivní seriálové herečce si nenechalo v pátek 27. března ujít přes 120 tisíc diváků starších 15 let. Přímý přenos z divadla Studio DVA se tak stal nejsledovanějším živým přenosem od spuštění kulturního kanálu ČT art v roce 2013.


Příběh, jenž líčí osobní problémy neznámé herečky, která po pětatřiceti letech u oblastního divadla nečekaně zazáří v televizním seriálu, si v pátek večer pustilo 122 tisíc diváků starších patnácti let. Diváky přilákal k obrazovkám také benefiční koncert České filharmonie, který vysílala živě stanice ČT art v sobotu.

Vystoupení, jež se kvůli zákazu pořádání společenských akcí odehrálo před prázdným hledištěm pražského Rudolfina, si nenechalo ujít 78 tisíc diváků starších patnácti let. Jen v průběhu samotného koncertu se vybraly, na pomoc zdravotnickému personálu čtyř nemocnic, které pečují o nejvážněji postižené pacienty koronavirovou infekcí, bezmála 4 miliony korun.

Rekordní sledovanost zaznamenávají v těchto dnech i další pořady a programy České televize. Například sobotní Události si na kanálech ČT1 a ČT24 zhlédlo, 66 milionu diváků při podílu na sledovanosti téměř 39 %. Vysoce nadprůměrnou sledovanost si stále udržuje zpravodajská ČT24, minulý týden se stal pátým nejúspěšnějším v patnáctileté historii jejího vysílání. Celotýdenní podíl na publiku činil 8,95 %.

zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živá v TV + TS0-3


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28003/nejsledovanejsi-primy-prenos-ct-art-v-historii-eva-holubova-se-svou-patecni-one-woman-show-hvezda/