Celovečerní Vetřelci dávnověku na Prima ZOOM
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 31.03.2020
Prima ZOOM opět přináší další řadu oblíbeného, i když lehce kontroverzního seriálu Vetřelci dávnověku – tentokrát s několika speciálními celovečerními epizodami. Pyramidy na Antarktidě? Našli jsme důkazy o dávných technologiích zamrzlých pod ledem nejjižnějšího světového kontinentu? NASA odhalila stopy tekuté vody na planetě Mars.


Je skutečně možné, že by se pozemský život zrodil na Rudé planetě? Jak bude vypadat člověk budoucnosti, ovlivněný radikálním vývojem nejmodernějších technologií 21. století? Na všechny tyto i další tajuplné otázky se snaží odpovědět už jedenácté pokračování vzrušujícího historického seriálu, který zkoumá důkazy mimozemských návštěv na naší planetě.

Tuto sérii odstartujeme jedinečnou celovečerní epizodou UFO konspirace. Na další celovečerní díly se diváci můžou těšit v květnu. Prima ZOOM fascinuje.


Od 3. dubna 22.20 Vetřelci dávnověku XI:

3. 4. UFO konspirace (celovečerní epizoda)
10. 4. Zakázané šifry mistra Leonarda
17. 4. Mimozemské protokoly
24. 4. Černé díry na Zemi
1. 5. Šifrované zprávy v poušti
8. 5. Oblast 52


Vetřelci dávnověku XI (každý pátek po 22.00, opakování každé pondělí od 14.20)

Co nám přinese celovečerní snímek – Ufo konspirace? V prosinci 2017 otiskly noviny The New York Times článek, který se zamýšlel nad penězi vynaloženými na tajný americký vládní projekt AATIP. Tento program měl řešit identifikaci vyspělé vesmírné hrozby. Vedoucím tohoto programu byl Luis Elizondo, americký zpravodajec. Pro veřejnost byla tato zpráva zásadní. Došlo k potvrzení faktu, že americká vláda má programy, které se zaobírají hlášením o UFO. Článek vyšel po rezignaci Luise Elizonda z úřadu. V té době americký hudebník a badatel Tom Delonge založil takzvanou akademii Ke hvězdám, kterou tvořila skupina badatelů a vědců věnujících se hlášením o UFO.

Elizondo jim poskytl několik videí, na kterých bylo UFO zaznamenáno. Jednalo se o videa, která byla pořízena americkým letectvem a námořnictvem. Lidé z akademie se začali ptát, jaká je úloha firmy Bigelow Aerospace v systému utajování informací. Objevovaly se totiž informace, že právě v budovách Bigelow Aerospace dochází k uskladňování metamateriálů, které nejsou pozemského původu a které americká vláda a úřady získaly na místech výskytu UFO. AATIP vznikl v roce 2007 jako výsledek tajného setkání tří kongresmanů, které inicioval kongresman Reid. Později Reid prohlásil, že ke vzniku programu ho inspiroval jeho přítel, bývalý kosmonaut John Glenn, a další jeho přítel, Robert Bigelow. Vláda poskytla programu 22 miliónů dolarů.

Bigelowovy názory na existenci mimozemšťanů jsou dostatečně známy po jeho vystoupení v televizi CBS, kde prohlásil, že mimozemšťané jsou mezi námi. AATIP, který byl v tichosti ukončen v roce 2017, však nebyl prvním programem, který vláda na zkoumání UFO měla. V prosinci 1942 proletělo několik neznámých objektů nad Los Angeles a v červnu 1947 se udál incident v Roswellu. Po roce 1948 bylo po celých Státech hlášeno velké množství sledování UFO. Vláda se obávala, zda se nejedná o ruské tajné projekty, a tak se případy podrobně zaobírala. Výsledkem bylo spuštění tajného vládního projektu Blue Book. Ten byl ukončen v roce 1969.

V únoru 2018 se sešel bývalý britský ministr obrany Nick Pope s registrovanou lobbistkou Chase Kloetzke, která mu předložila dokumenty uvádějící, že za dobu projektu Blue Book bylo hlášeno více než 12 600 případů UFO. V roce 1984 se na veřejnosti objevil 35mm film, na kterém byly zachyceny dokumenty komise MJ-12, obsahující hlášení UFO pro prezidenta Eisenhowera. Na základě těchto hlášení nechal Eisenhower založit tajnou vojenskou základnu Oblast 51. V roce 1949 napsal bývalý letec, major Donald Keyhoe, článek o UFO, ve kterém tvrdí, že létající talíře jsou skutečné. Jeho článek vyvolal obrovský rozruch a Keyhoe byl pozván i do živého televizního vysílání. Ve chvíli, kdy Keyhoe mluvil o svém zjištění a oznamoval svá podezření, však pracovníci letectva, kteří vstoupili do vysílací místnosti, odpojili divákům zvuk.

Ale netají vedle letectva informace i NASA? Mnoho kosmonautů popsalo svoje zážitky, když se s podivnými objekty setkali při svých misích. Dokonce Ron Evans, člen Apolla 17, tvrdil, že v době, kdy se jeho loď nacházela na odvrácené straně Měsíce, letěl vedle ní neznámý, 12 metrů velký objekt. S podobnými tvrzeními přišli i Buzz Aldrin a Edgar Mitchell. Když se prezident Nixon pokoušel v roce 1972 o znovuzvolení do úřadu, jeho tým přišel s nápadem natočit propagační dokument o zaujetí prezidenta vědou. Filmaři si však dokument vyložili po svém a začali natáčet dokument o prezidentově vztahu k UFO. Při shánění materiálů se dozvěděli, že existuje dokonce film z roku 1964, který zachycuje přistání mimozemské lodi na Hollomanově letecké základně. Když filmaři očekávali předání tohoto filmu, dočkali se telefonátu z Pentagonu, který jim oznámil, že film získat nemohou.


V dalších epizodách se můžete těšit například na Zakázané šifry mistra Leonarda, Mimozemské protokoly, Černé díry na Zemi, další překvapivou Oblast 52 a jiné záhady spojené s fenoménem UFO.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28005/celovecerni-vetrelci-davnoveku-na-prima-zoom/