Vědci a odborníci sdílejí poznatky o koronaviru ve zcela novém speciálu na kanálu Discovery Channel
Autor: Media:List CZ/Discovery Channel , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 31.03.2020
Rychlé rozšíření nové formy koronaviru COVID-19 se stalo určující globální zdravotní krizí naší doby. Zdánlivě přes noc tento virus změnil naše každodenní životy i způsob interakce s naším nejbližším okolím. Ale jak jsme se do takové situace dostali? A jaké poznatky se můžeme dozvědět od vědců a odborníků? Pohled na pandemii viru COVID-19, která zasáhla celý svět, přinese hodinový speciál PANDEMIE: COVID-19 v neděli 5. dubna ve 20 hodin na kanálu Discovery Channel.


Jak již mnozí ve zprávách slyšeli, má se za to, že se COVID-19 přenesl ze zvířat na lidi na trhu v čínském Wu-chanu. Ale jak se to stane? Odborníci nám osvětlí způsob jeho léčby i přenosu, jenž zpočátku zaskočil lékaře a vědce, kteří se poprvé setkali s prvními pacienty s tímto onemocněním. Ve speciálu se také podíváme na to, jak se během týdnů COVID-19 rozšířil po celé Číně i za její hranice a znepokojil odborníky ve zdravotnictví i vědce.

PANDEMIE: COVID-19 zavede diváky do boje, který má zabránit šíření pandemie, přinese poslední novinky o tom, jak vláda koordinuje testování a léčbu pacientů, a ukáže, jak předcházet dalšímu šíření. Odborníci odhalí, proč je COVID-19 jedinečný, proč na něj byl svět tak nepřipravený a co bylo možné udělat jinak, aby se jeho šíření zabránilo.

Speciál zároveň vystopuje počátek rozšíření ve Spojených státech až k prvnímu pacientovi, bude sledovat rychlé rozšíření v Seattlu a zkoumat dramatický a neočekávaný přenos v celé zemi. Diváci si vyslechnou přední lékařské odborníky v první linii i akademiky, státní představitele a pacienty s bezprostředními zkušenostmi.

I přes karanténu v mnoha zemích, jako jsou Čína, Korea nebo Itálie, došlo během několika týdnů k rozšíření viru ve světě, kdy například v Itálii denně stovky lidí umírají, přestože se země uzavřela. Jsou Spojené státy připravené čelit této globální pandemii, která nemá v moderní historii obdobu? Každý den dojde k nějakému dramatickému zvratu, zatímco počet nakažených a nahlášených případů úmrtí ve Spojených státech postupuje po rostoucí trajektorii.

PANDEMIE: COVID-19 se zaměří na dopady drastických opatření přijímaných v Americe, kdy se zavírají instituce, školy a podniky, aby se zabránilo přenosu. Tento aktuální speciál přinese podrobnější informace od těch, kteří stojí v čele boje, aby nalezli odpovědi a možný lék.

Pořad PANDEMIE: COVID-19 vyrobila pro Science Channel produkční společnost ITN. Výkonnými producenty pro ITN jsou Ian Russell a Sarah Jane Cohen, producentem je Nick Powell. Pro Discovery a Science Channel je výkonnou producentkou Gretchen Eisele.

„PANDEMIE: COVID-19“ má premiéru ve středu 5. dubna ve 20 hodin.


O společnosti Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je globální lídr v zábavě inspirované reálným životem, který poskytuje služby zájmově orientovaným divákům po celém světě a nabízí jim obsah, který inspiruje, informuje a baví. Discovery dodává každý rok více než 8 000 hodin originálního programu a vede v kategorii velice oblíbených obsahových žánrů ve světě. Discovery je dostupný ve 220 zemích a teritoriích a téměř v 50 jazycích, je inovátorem platforem a k divákům se dostává na všech typech obrazovek, včetně produktů TV Everywhere, jako je např. portfolio aplikací GO; direct-to-consumer streamovací služby, např. Eurosport Player a MotorTrend OnDemand; digital-first a společenský obsah od Group Nine Media a strategická aliance s PGA TOUR pro vytvoření mezinárodního domova pro golf. Portfolio prémiových značek společnosti Discovery zahrnuje Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet a Science Channel a patří k nim i OWN: Oprah Winfrey Network v USA, Discovery Kids v Latinské Americe a Eurosport, přední poskytovatel kvalitních, lokálně oblíbených sportů a Home of the Olympic Games across Europe.


Michaela Celárková, Media:list, foto: ITN/Science Channel

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28006/vedci-a-odbornici-sdileji-poznatky-o-koronaviru-ve-zcela-novem-specialu-na-kanalu-discovery-channel/