Věda, inženýrství, historie a speciální dokument o viru COVID-19 v dubnu na Discovery Channel
Autor: Media:List CZ/Discovery Channel , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 04.04.2020
Série vzdělávacích pořadů na kanálu Discovery Channel pokračuje i v dubnu, programové schéma zahrnuje oblíbené série Mimořádné projekty (Extreme Engineering) a Zničená minulost (Blowing Up History) nebo speciální dokument o koronaviru Pandemie: Covid-19 (Pandemic: COVID 19).


Od prvního dubna je vždy hodina denně od pondělí do pátku od 9:50, resp. od 16:00 vyhrazena prohlídce zákulisí vzniku těch nejimpozantnějších staveb světa. První neděli v měsíci mohou diváci pátrat po odpovědích na otázky týkající se vzniku a rozšíření epidemie koronaviru.

Vášniví fanoušci stavitelství mohou sledovat, jak byly postaveny některé z největších budov na světě, jako například stadion v Melbourne, most v Hongkongu, obrovská vodní elektrárna v Turecku nebo ikonické starověké a středověké budovy. Nový dokumentární speciál Pandemie: Covid-19 se zabývá aktuálně největší světovou hrozbou pro lidské zdraví a vysvětluje vývoj koronaviru od jeho počátku nebo snahy vědců o jeho vymýcení.


Při sledování těchto poutavých pořadů a dokumentů diváci naleznou odpovědi na ty nejambicióznější otázky:

Mimořádné projekty (Pondělí-pátek, 9:50): inženýrské projekty jsou čím dál ambicióznější. Rok od roku architekti navrhují a staví struktury, jejichž cílem je zastínit obdivuhodná díla minulosti. Architektonické plány jsou obrovské nejen co do rozměrů, finančních investic nebo sociálních dopadů, ale neustále se snaží posouvat hranice možného. Je obtížné představit si míru proveditelnosti takových projektů, nemluvě o technických detailech potřebných pro jejich výstavbu. Pořad představuje vybrané architektonické plány současnosti.


Zničená minulost (Pondělí-pátek, 16:00): Jak byly postaveny nejznámější starověké a středověké stavby? Tvůrci této dokumentární série využívají nejmodernějších animací, aby odhalili, jak byly tyto neuvěřitelné struktury vytvořeny. Série také rozkrývá nejnovější poznatky o mýtech a tajemstvích starodávných civilizací a ikonických struktur, které naši předkové postavili.


Pandemie: COVID-19 (neděle 5. dubna, 20:00) - Odborníci vysvětlují s pomocí nejnovějších informací z lékařského prostředí, proč je tento nový virus tak nebezpečný a jaké kroky je nutné podniknout v boji proti němu.


O společnosti Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je globální lídr v zábavě inspirované reálným životem, který poskytuje služby zájmově orientovaným divákům po celém světě a nabízí jim obsah, který inspiruje, informuje a baví. Discovery dodává každý rok více než 8 000 hodin originálního programu a vede v kategorii velice oblíbených obsahových žánrů ve světě. Discovery je dostupný ve 220 zemích a teritoriích a téměř v 50 jazycích, je inovátorem platforem a k divákům se dostává na všech typech obrazovek, včetně produktů TV Everywhere, jako je např. portfolio aplikací GO; direct-to-consumer streamovací služby, např. Eurosport Player a MotorTrend OnDemand; digital-first a společenský obsah od Group Nine Media a strategická aliance s PGA TOUR pro vytvoření mezinárodního domova pro golf. Portfolio prémiových značek společnosti Discovery zahrnuje Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet a Science Channel a patří k nim i OWN: Oprah Winfrey Network v USA, Discovery Kids v Latinské Americe a Eurosport, přední poskytovatel kvalitních, lokálně oblíbených sportů a Home of the Olympic Games across Europe.


Michaela Celárková, Media:List CZ, 3. 4. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28019/veda-inzenyrstvi-historie-a-specialni-dokument-o-viru-covid-19-v-dubnu-na-discovery-channel/