Jednička České televize servíruje Menu pro Emu. Nový kulinářský pořad radí, jak na vaření i první rok dítěte
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 05.04.2020
Veronika Koko Šmehlíková pustila do svého domu filmaře, aby spolu s diváky nahlédli do světa foodblogerky a zároveň života matky malého dítěte. Nejen, že v novém kulinářském cyklu Menu pro Emu připraví pestrá jídla, ale poradí i v otázkách týkajících se stravování a vývoje dítěte během prvního roku života, i jak mateřství ve zdraví přežít. První díl startuje na ČT1 v úterý 7. dubna od 16.50 hodin.


„Televizní cyklus je průvodcem po světě vaření i v péči o malé dítě. Veronika Koko je čerstvou maminkou Emy a tak řada informací a doporučení, která během natáčení zjišťuje, jsou důležitá i pro ni samotnou. Pořad je plný nápaditých receptů a rad, které se mohu stát inspirací pro maminky i nastávající rodiče,“ popisuje kreativní producentka Jana Škopková.

Veronika Šmehlíková, které neřekne nikdo jinak než Koko, vystudovala hotelovou školu, patnáct let už ale pracuje jako moderátorka v rádiu. O vaření se začala zajímat při studiu, nejdřív při psaní vlastního blogu později u knihy nazvané Menu podle Koko. Diváky provede celým svým dnem, který startuje u snídaně a končí u večeře s dezertem. Připraví třeba silný vývar, zeleninovou kaši, cuketové lasagne i tradiční kuře na paprice. „Vařím pro unavené mámy, hladové táty a děti, kteří postupně přicházejí na nové a nové chutě. Myslím na časovou tíseň, ale i na to, že si jídlo chceme užít a nechceme se za žádnou cenu šidit. V úvahu beru i ekonomickou stránku věci. Když vaříme z nějaké suroviny, připravíme z ní různá jídla pro různé členy rodiny,“ popisuje Veronika Šmehlíková

Recepty jsou lehké i výživné, jednoduché i nápadité, cizokrajné i tradiční. V každém díle navíc odborníci poradí, jak si připravit nutričně vyvážené jídlo, i to, na co se zaměřit u malých miminek nebo jak zůstat v kondici. Hostitelka zve i známé osobnosti. „Od zajímavých hostů se snažím vyzvědět jejich vlastní rady a zkušenosti s výchovou potomků. Někteří vyprávějí příběhy z úplných začátků svého rodičovství a člověka uklidní, že jsme všichni prostě jen lidi. Od odborníků se snažím zjistit to nejpodstatnější, co souvisí s jejich specializací směrem k malým dětem,“ doplňuje Veronika Šmehlíková. Malou Emu navštíví v pořadu například Tereza Kostková, Linda Rybová, Ivana Jirešová nebo Martin Písařík.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28021/jednicka-ceske-televize-serviruje-menu-pro-emu-novy-kulinarsky-porad-radi-jak-na-vareni-i-prvni-rok-ditete/