Televízne noviny, Počasie a mimoriadna relácia s prezidentkou Čaputovou najsledovanejšími programami utorka
Autor: TV Markíza , e-mail: info@mar Přidané: 09.04.2020
Spravodajské relácie televízie Markíza aj v utorok, 7. apríla 2020, obsadili najvyššie priečky v rebríčku sledovanosti. V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 si najväčší divácky záujem vyslúžili Televízne noviny, Počasie a spravodajský špeciál Koronavírus: Mimoriadna relácia, ktorého vzácnym hosťom bola prezidentka Zuzana Čaputová.


Najsledovanejším programom dňa v rámci celého trhu sa v cieľovej skupine 12-54 stali večerné Televízne noviny, ktoré dosiahli skvelý rating 10,6 % a trhový podiel 31,4 %. Súhrn najdôležitejších informácií z domova i zo sveta si nenechalo ujsť celkovo 605-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Druhé miesto v utorkovom rebríčku sledovanosti patrilo nasledujúcej relácii Počasie, ktorá v cieľovej skupine 12-54 zaznamenala nemenej výborný rating 10,4 % a trhový podiel 28,0 %. Aktuálne informácie o počasí Markíza sprostredkovala 592-tisíc divákom starších ako 12 rokov.

Z večernej programovej ponuky si jednoznačne najviac divákov zvolilo spravodajský špeciál Koronavírus: Mimoriadna relácia, v ktorom moderátor Michal Kovačič diskutoval s noazaj vzácnym hosťom, prezidentkou Zuzanou Čaputovou. V cieľovej skupine 12-54 dosiahla včerajšia mimoriadna relácia rating 8,8 % a trhový podiel 22,0 %, pričom uzavrela trojicu najsledovanejších programov dňa.

Konkurenčné stanice v čase vysielania mimoriadnej relácie výrazne zaostali, relácia Nikto nie je dokonalý zaznamenala na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine trhový podiel 12,4 % a seriál Kolonáda na Jednotke RTVS podiel na trhu 5,9 %. Zaujímavú debatu na aktuálne témy súvisiace s pandémiou koronavírusu, do ktorej sa zapojili aj bývalá ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská a infektológ Vladimír Krčméry, sledovalo celkovo 480-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.


Najsledovanejším programom z ponuky menších staníc sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal nový turecký seriál Cennet na obrazovkách televízie Doma. V cieľovej skupine 12-54 dosiahla včerajšia epizóda rating 2,3 % a trhový podiel 5,8 %, vychutnalo si ju dovedna 199-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Vynikajúco sa darilo aj popoludňajším komediálnym seriálom na stanici Dajto, obľúbení Priatelia (rating 1,2 % / share 8,7 % a rating 1,3 % / share 8,3 % v CS 12-54) boli dokonca v čase vysielania dvojkou na trhu, keď porazili aj šou Mama, ožeň ma!, ktorá na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine zaznamenala podiel na trhu 6,7 %.

Skupina Markíza (Markíza, Doma, Dajto) bola v utorok v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 silným trhovým lídrom celodenne (share 28,2 %) aj v prime-time 19:00-23:00 (share 30,4 %).

(Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA)


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 8. 4. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28032/televizne-noviny-pocasie-a-mimoriadna-relacia-s-prezidentkou-caputovou-najsledovanejsimi-programami-utorka/