Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 20:57:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

První pomoc pro tělo i duši v novém magazínu Linka 1212 a práce s nejvyšším rizikem v Nemocnici v první linii

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 15.04.2020


Česká televize připravila dva nové pořady reagující na aktuální situaci. Magazín Linka 1212 nabídne divákům podporu a rady odborníků. Dokumentární cyklus Nemocnice v první linii představí současnou každodenní realitu českého zdravotnictví. Oba projekty se v programu poprvé objeví ve středu 15. dubna na ČT1, Linka 1212 od 21.15 hodin a Nemocnice v první linii hned po ní ve 21.55 hodin.


Česká televize v pořadu Linka 1212 přinese pomoc a rady divákům, kteří mají v období pandemie obavy o své tělesné, ale třeba i duševní zdraví. Moderátoři Monika Valentová a Vladimír Kořen budou v pořadu spolu s lékaři, psychology a dalšími odborníky zodpovídat dotazy diváků i dotazy, se kterými se občané obracejí na linku 1212 a linku první psychické pomoci.

„S diváckými dotazy pracujeme nejenom ve studiu, ale chceme všechny také povzbudit k tomu, aby svoje zkušenosti sdíleli, protože i to pomáhá. Věříme, že správně podávané informace mohou naše zdraví podpořit,“ říká vedoucí projektu a kreativní producentka Alena Müllerová.

Diváci také získají mnoho praktických informací, například jak v boji proti koronaviru pomáhají informační technologie, tipy na plnohodnotný život v karanténě, propojení s dobrovolnickými projekty a podobně. „Ocitli jsme se ve výjimečné situaci, nevíme, jak dlouho potrvá a kam přesně se vyvine. Leckdo se bojí o zdraví a má strach z budoucnosti. Byla bych ráda, aby bylo divákům po skončení pořadu lépe. I pro mě to, že si jednou týdně odskočím od plotny, dětí a počítače na Kavčí hory, bude velkou a potřebnou psychohygienou," říká Monika Valentová a Vladimír Kořen ji doplňuje: „Cílem pořadu je dát informace a povzbudit. Strach je základní mechanismus přežití, odrazuje nás od nebezpečných situací. Nicméně někdy mívá velké oči a leknutí dokáže jednoho vystrašit tak, že se přestane hýbat. Víme, že receptem na odbourání strachu je poznání, jistota, že člověk není sám. Chceme dát odpovědi na otázky, které si v nové situaci lidé často kladou a dodat jim odvahu.“


Hrdinové za zdmi nemocnic

Pandemie koronaviru vystavila české zdravotnictví zkoušce, na kterou nikdo nebyl systémově připraven. Zvládnutí vlny infekčních pacientů proto z velké části stálo a stojí na jednotlivcích, kteří se stále snaží dané situaci s vypětím všech sil čelit: na lékařích, sestrách, medicích a dalším personálu v nemocnicích.

Cyklus Nemocnice v první linii bezprostředně zachycuje aktuální situaci českého zdravotnictví a soustředí se na příběhy protagonistů různých odborností. Nahlíží do jejich každodenní reality, prožívá s nimi jejich vysoké pracovní nasazení, únavu, obavy, stres ale také osobní život.

„Jednoduše řečeno, na měsíc se úzce propojíme s jejich životem. Diváci se skrze obrazovky dostanou do pomyslné první linie. Uvidí a pocítí, co se skutečně děje za zdmi nemocnic a nahlédnou přímo pod ruce těm, kteří jsou vystaveni riziku nejvyššímu. Každodenní vypjaté situace na pracovišti ovlivňují i rodinné zázemí a soukromé životy zdravotníků,“ uvádí kreativní producentka Rebeka Bartůňková.

Štáb České televize úvodní díl seriálu připravuje ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady a v pražské Všeobecné fakultní nemocnici, je ale možné, že natáčení se podle situace přesune i do dalších nemocnic.


Filip Platoš, Tiskové oddělení ČT, 14. 4. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.04.2020 • Prima KRIMI oslavila 2. narozeniny
15.04.2020 • Veľká noc patrila Markíze, jasne zvíťazila každý sviatočný večer
13.04.2020 • Show Jana Krause – dubnové reprízy
11.04.2020 • Vlna naděje startuje z Primy
09.04.2020 • Televízia JOJ prinesie veľký premiérový program Spievankova
09.04.2020 • Česká televize na Velikonoce odvysílá pro věřící více bohoslužeb. Přidá i přímý přenos z Národního divadla

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist