Televize Hallmark dnes slaví desáté narozeniny
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 29.05.2008

Je to už dlouhých deset let, co se placený filmový kanál Hallmark poprvé objevil v našich zeměpisných šířkách na obrazovkách abonentů. Bylo to ráno 29. května 1998, a ve své době to byl jeden z prvních zahraničních kanálů, který diváky v České republice a na Slovensku oslovil jejich mateřštinou.


Hallmark Channel byl nejprve distribuován pro kabelové operátory a individuální satelitní příjemce na pozici po českém placeném kanálu Cable Plus Film. V prvních letech vysílání přitom byla česká verze Hallmarku dosti odlišná od původního americké verze Hallmark Channel - o víkendu se ještě po nějakou dobu přenášely i sportovní přenosy, připravované ještě společností Cable Plus Film (ta pak začala produkovat nový program Sport 1 ze studia v Nagano centru na pražském Žižkově).

Sídlo původní americké stanice Hallmark Channel se nachází v Kalifornii v USA na adrese: 12700 Ventura Blvd., Suite 200, Studi City, CA 91604-2469. V České republice a Slovenské republice je dostupná od 1. 9. 2006 společná česko-maďarská verze Hallmark Channel East Europe, bohužel od té doby je film často přerušován, k nelibosti diváků, maďarskými reklamními bloky.

Hallmark u nás distribuuje kabelovým a IPTV operátorům pražská Zonemedia Czech, s.r.o., člen mediální skupiny Chello Zone. Pro individuální satelitní příjem je program zařazen do základní programové nabídky placené platformy UPC Direct na Astře 1G a DIGI TV na Intelsatu 10-02.


Technické parametry pro naladění

satelit: Astra 1G
orbitální pozice: 19,2 stupňů východně
platforma: UPC Direct
transponder: 95
frekvence: 12,304 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500 kSymb/s
FEC: 3/4
SID: 20308
V-PID 451
A-PID: 460 - maďarsky, 461 – česky anebo slovensky, 462 – originál (anglicky)
kódování: CryptoWorks a Nagravison 3


satelit: Intelsat 10-02
orbitální pozice: 1,0 stupňů západně
platforma: DIGI TV
transponder: 310L
frekvence: 12,527 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500 kSymb/s
FEC: 3/4
SID: 1365
V-PID: 552
A-PID: 702 - maďarsky, 705 – česky anebo slovensky, 3101 – originál (anglicky)
kódování: Nagravision 2 a Nagravison 3


Televize Hallmark od samého začátku vysílání odmítala zobrazovat bezúčelné násilí a vyzdvihovala základní lidské hodnoty a silný příběh. S filmy a miniseriály, které vysílá, se nikdy nesetkáte v kině, protože její program je postaven výhradně na snímcích vyrobených pro televizní obrazovky.

Dovedete odhadnout, kolik premiérových titulů odvysílal Hallmark od začátku svého vysílání v Česku a na Slovensku? Je jich neuvěřitelných 2 450.

A na co se můžete ještě v tomto roce například těšit? Třeba na osmou nejnovější premiérovou řadu jednoho z nejpopulárnějších australských seriálů posledních let McLeodovy dcery, zbrusu novou – jedenáctou sérii - britských detektivních příběhů Vraždy v Midsomeru, nebo milý rodinný seriál Life is Wild o veterináři, který vyměnil rušné město za práci v jihoafrické divočině.


Aktuální úplné týdenní programové přehledy spolu s výtečnou synopsí (podrobným popisem vysílaných filmů) nám již od počátku uveřejňování v naší sekci TV download posílá Slávka Lhotková, která za ty roky snad ani jednou nevynechala a má odsledované stovky filmů. Aspoň tímto jí za její práci za redakci satCentrum na dálku děkujeme.

A Hallmarku samozřejmě přejeme další úspěšné roky.


Redakce satCentrum, 29. 5. 2008

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2810/televize-hallmark-dnes-slavi-desate-narozeniny/