Školský klub na Dvojke pokračuje aj v máji
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 12.05.2020

Školský klub sa bude na obrazovkách Dvojky objavovať aj naďalej. RTVS ho bude po pozitívnych odozvách vysielať v novom formáte od pondelka 11. mája. Žiaci prvého stupňa základných škôl ho môžu pozerať do konca mája každý pracovný deň od 9:15 hod.


RTVS počas dvoch mesiacov pripravila tretí koncept Školského klubu, ktorého cieľom je vylepšenie a skvalitnenie obsahu. Keďže najviac reakcií a odpovedí na zadania prichádza od detí 1. až 4. ročníka základných škôl, vysielanie sa zameria práve na tieto vekové skupiny ako inšpirácia k vlastnému skúmaniu učiva, ktoré im online zadávajú ich učitelia.

„Denne dostávame okolo 200 emailov s vypracovanými úlohami od detí z celého Slovenska doslova od Malaciek až po Veľké Kapušany. Čo nás teší, sú reakcie priamo od učiteľov, ktorí nám píšu, že takto by mala vyzerať škola a moderné vyučovanie pre základné školy," prezradil šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko.

Novinkou je, že od pondelka budú v štúdiu v Mlynskej doline okrem dvoch učiteľov aj deti nielen z bratislavských základných škôl, ktoré sa v priamom prenose zapoja do riešenia úloh. „Školský klub je v podstate online pomôcka pri učení doma, ktorou sa RTVS snaží zvýšiť atraktivitu televízneho vzdelávania. Je to zároveň príprava na ďalšiu možnú edukatívnu reláciu pre deti, v ktorom sa učivo stáva príbehom popretkávané tajomstvami a záhadami, pri riešení ktorých sa naučia množstvo iných vecí," dodal Vladimír Balko.

Obsahovú, metodickú a organizačnú podporu Školskému klubu tak ako doteraz zabezpečuje vzdelávacia nezisková organizácia Indícia a naďalej bude tlmočený do slovenského posunkového jazyka.

Školský klub patrí u detských divákov vo veku 4 až 11 rokov k najsledovanejším doobedňajším detským programom. Od začiatku vysielania 18. marca si ho každý deň v priemerne pozrelo 9000 detí.


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28120/skolsky-klub-na-dvojke-pokracuje-aj-v-maji/