SuperStar opäť jednoznačným víťazom nedele aj celého uplynulého týždňa
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 12.05.2020
TV Markíza obsadzovala najvyššie priečky v rebríčkoch sledovanosti od piatka až do nedele, v piatok zvíťazila slovenská premiéra vojnového kinohitu Dunkirk, v sobotu najviac zabodovalo spravodajstvo. Celosvetovo najúspešnejšia spevácka súťaž SuperStar sa v nedeľu, 10. mája 2020, stala na obrazovkách televízie Markíza v strategickej cieľovej skupine 12-54 suverénne najsledovanejším programom dňa a zároveň aj celého uplynulého týždňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.


V tejto obchodne podstatnej cieľovej skupine dosiahla včerajšia epizóda dlhoročne obľúbenej šou vysoko nadpriemerný rating 13,8 % a doposiaľ druhý najvyšší trhový podiel 34,4 %. SuperStar v čase vysielania porazila konkurenčné programy, film Ten dvanásty zaznamenal na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine výrazne nižší trhový podiel 19,3 % a snímka Moja matka na Jednotke RTVS dosiahla podiel na trhu 5,1 %. Piatu časť napínavého vyraďovacieho SuperVýberu si nenechalo ujsť celkovo 625-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov a stala sa tak druhým najsledovanejším programom týždňa v tejto univerzálnej cieľovej skupine.

Jednoznačne najsledovanejšou politickou diskusiou uplynulého týždňa sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala relácia Na telo. Včerajšie vydanie, v ktorom moderátor Michal Kovačič privítal podpredsedu parlamentu a strany Za ľudí Juraja Šeligu a poslanca Smeru-SD Erika Tomáša, dosiahlo skvelý rating 5,1 % a trhový podiel 23,7 %. Zaujímavú debatu o témach, ktoré aktuálne hýbu Slovenskom si nenechalo ujsť 355-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

V sobotu, 9. mája 2020, obsadila TV Markíza v cieľovej skupine 12-54 trojicu najvyšších priečok v rámci rebríčka sledovanosti vďaka večerným spravodajským reláciám Počasie (rating 7,8 % / share 30,2 %), Televízne noviny (rating 6,7 % / share 31,4 %) a českej romantickej komédii LOVEnie (rating 6,6 % / share 20,5 %).

Najsledovanejším programom dňa v sviatočný piatok, 8. mája 2020, sa stala slovenská premiéra vojnového kinohitu Dunkirk, ktorá v cieľovej skupine 12-54 zaznamenala rating 7,4 % a trhový podiel 21,2 %.
Konkurenčný film More v plameňoch dosiahol na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine trhový podiel 14,1 % a galavečer Oslobodenie. 75 rokov života v mieri na Jednotke RTVS podiel na trhu 3,6 %. Druhá priečka v piatkovom rebríčku sledovanosti patrila relácii Počasie (rating 7,0 % / share 24,2 % v CS 12-54).

(Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA)


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 11. 5. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28122/superstar-opat-jednoznacnym-vitazom-nedele-aj-celeho-uplynuleho-tyzdna/