Telekom sa spojil s projektom S rozvahou v boji proti dezinformáciám
Autor: Slovak Telekom , e-mail: info@telekom.sk Přidané: 22.05.2020
S postupným uvoľňovaním opatrení a návratom spoločnosti do bežného života, potrebujú občania overené informácie, čo by teraz mali a nemali robiť v záujme udržania pandémie pod kontrolou. Slovak Telekom sa preto spojil s projektom S rozvahou, ktorý prináša súbor užitočných informácií a odpovedí na mnohé otázky na jednom mieste, v podobe krátkych a zrozumiteľných videí.


Tie teraz nájdu zákazníci Telekomu bezplatne na hlavnej stránke mobilnej TV platformy Magio GO, ktorú môžu využívať všetci zákazníci digitálnej televízie Magio TV. Operátor tak chce pomôcť ľudom zorientovať sa v množstve zdrojov informácií a zároveň tak bojovať proti šíreniu neoverených správ a dezinformácií. Video obsah bude k dispozícii vo videotéke Magio GO tak dlho, ako to bude potrebné.

„V čase pandémie ľudí ochromil nielen strach o zdravie a súkromný či pracovný život, ale aj množstvo informácií, ktoré sa na nich v období karantény valili zo všetkých strán. Tieto je nevyhnutné selektovať, pretože všetci sme teraz zraniteľnejší a aj náchylnejší uveriť konšpiráciám a konať nerozvážne. Štyri organizácie s dlhoročnými odbornými skúsenosťami spojili sily, aby nám pomohli zorientovať sa v témach, ktorým rozumejú. Je skvelé, že Slovak Telekom pomôže šíriť tieto informácie do stoviek tisíc slovenských domácností,“ povedal Peter Chalmovský, riaditeľ AMI COMMUNICATIONS, ktorá projekt S rozvahou koordinuje.


Praktické informácie na jednom mieste

Videá nájdu používatelia v službe Magio GO zaradené v bezplatnej sekcii v kategórii „S rozvahou“. Medzi videami sa nachádzajú overené informácie od Národného centra zdravotníckych informácií o tom, ako sa chrániť pred koronavírusom, ako si vybaviť predpis liekov na diaľku, či aké sú súčasné opatrenia pre obyvateľov.


Ako zvládať izoláciu v zdraví a duševnej pohode

Fyzická a mentálna kondícia sú v súčasnosti dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Práca z domova má svoje úskalia, ako sú izolácia od kolektívu a nie vždy ideálne pracovné prostredie, na ktoré boli ľudia v práci zvyknutí. Krátke videá, ktoré naučia ako zvládať každodenný stres či uvoľniť svoje telo a myseľ aj v domácich podmienkach, pripravili odborníci z Ligy za duševné zdravie a tanečno-pohyboví terapeuti. Napr. sa tu môžete naučiť, ako uvoľniť svoje telo s minimom potrebného priestoru priamo na stoličke.


Ako zabaviť predškolské deti

Čas doma trávia nielen dospelí ale aj deti. Obzvlášť tie najmenšie nemusia rozumieť tomu, prečo sa nemôžu hrať v škôlke s kamarátmi. Preto pre nich a ich rodičov doktorskí klauni pripravili sériu zábavných videí. Dobrovoľníci z organizácie Červený nos Clowndoctors čerpajú skúsenosti z práce s ťažko chorými deťmi, ktoré trávia čas v odlúčení v nemocnici. Videá tak slúžia rodičom ako návod a inšpirácia, ako sa doma s deťmi zabaviť a ako ich rozveseliť.

„Podľa aktuálnych prieskumov, viac ako polovica dospelých na Slovensku dôveruje neovereným správam a konšpiráciám, čo je najviac s pomedzi krajín V4. Naše televízne služby využíva už viac ako 600 tisíc domácností a preto považujeme za prirodzené pomôcť našim zákazníkom zorientovať sa v tejto spleti informácii cez dostupný video obsah. Navyše s Via Iuris a Ligou za duševné zdravie dlhodobo spolupracujeme a podporujeme ich snahu k zlepšovaniu stavu spoločnosti na Slovensku,“ povedal Pavel Ďurík, hovorca pre korporátne záležitosti Slovak Telekom.


O projekte S rozvahou

Dôsledky pandémie COVID-19 budú ešte dlho ovplyvňovať bežný život ľudí po celom svete. Neustále meniaca sa situácia a množstvo opatrení ovplyvňuje nás a našich blízkych. Potrebujeme overené a aktuálne informácie. Štyri silné organizácie sa spojili, aby spoločne ponúkali návod, ako toto obdobie zvládať S rozvahou. ČERVENÝ NOS Clowndoctors, Liga za duševné zdravie, Národné centrum zdravotníckych informácií, VIA IURIS spoločne prinášajú žurnál užitočných informácií pre občanov a odpovedí na mnohé otázky na jednom mieste. Viac informácií nájdete na www.srozvahou.sk.


O spoločnosti Slovak Telekom

Slovak Telekom je najväčší slovenský multimediálny operátor s dlhoročnými skúsenosťami a zodpovedným prístupom k podnikaniu. Svoje produkty a služby ponúka pod značkou Telekom jednotlivcom, domácnostiam i firemným zákazníkom prostredníctvom pevnej i mobilnej siete. Na trh prináša medzinárodné poznatky, inovatívne riešenia a najnovšie technologické trendy.

Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom Europe B.V. s 100% podielom akcií.


Pavel Ďurík, Hovorca pre korporátne záležitosti, Slovak Telekom, 21. 5. 2020

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/28142/telekom-sa-spojil-s-projektom-s-rozvahou-v-boji-proti-dezinformaciam/